# #

29 Δεκ 2011

Ενας ομορφος κοσμος, ηθικος,βενιζελομιλτιαδοπαπαϊωαννικά φτιαγμένος…


Μη θίγετε τα κακώς κείμενα...

thumb

Όταν παραιτούνται Εισαγγελείς, επειδή κάποιοι παρεμβαίνουν στο έργο τους, φταίνε οι Εισαγγελείς που με τις παραιτήσεις τους δημιουργούν «εντυπώσεις» παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης και την απομυθοποιούν….

Όταν διαμαρτύρονται εκείνοι που αδικούνται, φταίνε εκείνοι που διαμαρτύρονται, επειδή, αφενός επιτρέπουν να πλανάται η αποσταθεροποιητική αίσθηση της αδικίας και αφετέρου καθιστούν λιγότερο ομαλή, ηθικά και πρακτικά, τη διεκπεραίωση περαιτέρω αδικιών.
 Εξ ου και το γεγονός πως, όταν απεργούν οι απεργοί, φταίνε πάντα οι ...
απεργοί.

Όταν σκοτώνονται οι δολοφονηθέντες, φταίνε οι δολοφονηθέντες, γιατί με το θάνατό τους δημιουργούν μία ατμόσφαιρα χάους και ματαιότητας.
 Ας προσποιούνταν τουλάχιστον για λίγο ακόμα τους ζωντανούς. Ας εξαντλούσαν τις 7 ζωές τους.
Όταν πάνε και καταγγέλλουν οι παρενοχληθέντες και οι βιασθέντες την παρενόχληση και το βιασμό, φταίνε τα θύματα που κάνουνε την καταγγελία, γιατί έτσι γνωστοποιούν σ’ ένα ευρύτερο κοινό το πρόβλημα και μακροπρόθεσμα το εξοικειώνουν με τις παρεκκλίνουσες συμπεριφορές. Φταίνε επίσης -ούτως ή άλλως- επειδή τα ήθελε ο κώλος τους.
Όταν θυμώνουν οι ενοχληθέντες, φταίνε οι ενοχληθέντες που δεν μπορούν να ελέγξουν το θυμικό τους. Το να μπορείς να είσαι από μόνος σου σε καταστολή είναι μεγάλο ατού, τη σήμερον ημέρα. 
Όταν αντιδρά στον παραλογισμό ο λογικός, φταίει ο λογικός, γιατί η στατικότητα των συλλογισμών απειλείται μόνο αν κάποιος τη δοκιμάσει κάνοντας «φου!»…
Δεν υπάρχει πιο μάταιο ερώτημα από το «Τις πταίει;» 
Πταίει πάντα αυτός που μπαίνει στα πόδια του φταίχτη… 
Μιλάμε για έναν όμορφο κόσμο, ηθικό, βενιζελομιλτιαδοπαπαϊωαννικά φτιαγμένο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.