13 Δεκ 2011

Αποκάλυψη: Οι μυστικές δοσολογίες στο μενού των φαντάρων


 Τι προβλέπει ο κανονισμός του μάγειρα!


Το παρακάτω αποκαλυπτικό δημοσίευμα του onalert.gr αποκαλύπτει τις προβλεπόμενες ποσότητες τροφίμων που αντιστοιχούν σε κάθε συνάδελφο φαντάρο. 
Αποτελεί όμως και ένα μέτρο σύγκρισης για να μπορούμε να κρίνουμε τι συμβαίνει στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και τις μονάδες.

 Κατά διαστήματα, μέσα από τις καταγγελίες των στρατιωτών έρχεται στο προσκήνιο η χακί πραγματικότητα των λειψών μερίδων, των αλλοιωμένων τροφίμων, των σκανδάλων.

 Αποκαλύψεις που αφορούν μονάδες που δεν παρέχουν ούτε καν νερό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές στα ΚΨΜ, με τους διοικητές να κερδοσκοπούν εις βάρος των συναδέλφων.

Προχωρούμε επομένως στην... αναδημοσίευση του κειμένου για να ξέρουν  οι συνάδελφοι φαντάροι τι προβλέπεται και τι πρέπει να διεκδικήσουν. Εξάλλου, μόνο η συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με στολή και η δημοσίευση των καταγγελιών του μπορεί να απαντήσει στην αυθαιρεσία και την παραβίαση του Στρατιωτικού Κανονισμού και των νόμων.

Περί τα 170 κιλά ψωμί αναλογούν σε κάθε έλληνα φαντάρο κατά τη διάρκεια της θητείας του! Σύμφωνα με τον κανονισμό τροφοδοσίας των ενόπλων δυνάμεων, κάθε σειρούλα εμφανίζεται να καταναλώνει κάθε μέρα περίπου μισό κιλό ψωμί. Στο μενού κυριαρχούν τα φρούτα και τα γεώμηλα (κοινώς πατάτες). Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα συσσιτίου έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Τριάμισι κιλά ψωμί, 500 γραμμάρια ανά ημέρα. Παρασκευάζεται από το στρατό και προβλέπεται η αγορά του από το εμπόριο μόνον όπου δεν υπάρχουν στρατιωτικοί φούρνοι. Εναλλακτικά προβλέπεται και διπυρίτης των 300 γρ.
Γεώμηλα 1.470 γρ., κάθε μέρα από 210 γρ. στον καθένα ένστολο που υπηρετεί.

Κυριαρχούν τα κατεψυγμένα: πουλερικά με δύο μερίδες των 340 γρ., ενώ ακολουθεί μοσχάρι ή βοδινό (202 γρ. άνευ οστών - 230 γρ. αν έχουν και κόκαλο). Κατεψυγμένα ψάρια ή «μαλάκια θαλάσσης» μία φορά την εβδομάδα από 300 γραμμάρια και άλλη μία νωπά. Νωπό κρέας μία φορά το 15ήμερο.

Μία φορά προβλέπεται κρέας ή ψάρια κονσέρβας. Ειδικά, όμως, «κονσέρβα (βοδινό, χοιρινό, κοτόπουλο) με φυτικά τρόφιμα» δίνεται μόνο έπειτα από ειδική διαταγή των γενικών επιτελείων. Συμβαίνει το παραπάνω όταν ξεστοκάρουν τις αποθήκες από τις μερίδες ξηράς τροφής των οποίων πλησιάζει η ημερομηνία λήξης (ενίοτε και αφού παρέλθει).

Το γεύμα συνοδεύεται από τυρί (43 γρ. αν πρόκειται για κονσέρβα, 90 γρ. για φέτα, κασέρι ή γραβιέρα). Αναλογούν επίσης 90 γρ. ελαιόλαδου ανά μερίδα, 10 γρ. τοματοπολτού και 250 γρ. φρούτων.

Δύο φορές όσπρια (125 γρ.), δύο φορές ρύζι (110 γρ.), τρεις ζυμαρικά (100 γρ.). Πέντε φορές λαχανικά (250 γρ.).

Το τσάι προηγείται έναντι του γάλακτος με τέσσερις φορές έναντι τριών. Τέσσερις φορές μέλι (των 20 γρ.) όσες και αβγό, τρεις μαρμελάδα και από 30 γρ. ζάχαρη για κάθε ρόφημα. Κάθε μέρα εμφανίζεται να δίνουν 125 γρ. μαύρης σταφίδας, που μειώνεται στα 100 γρ. εάν πρόκειται για ξανθή. Όλοι δικαιούνται από 28 χαρτοπετσέτες (4 ανά μέρα).

Για τους νεοσύλλεκτους και όσο διαρκεί η βασική εκπαίδευση ορίζεται να είναι αυξημένες κατά 10% οι μερίδες στη μαρμελάδα, στο μέλι, στο γάλα εβαπορέ και στο κατεψυγμένο βοδινό του γεύματος. Αυξημένες μερίδες μέχρι και 50% προβλέπονται για όσους εκπαιδεύονται στις σχολές μαγείρων των ενόπλων δυνάμεων.

Όλα αυτά στα χαρτιά. Γιατί στην πράξη είναι λίγο δύσκολο για κάθε φαντάρο να τσεκάρει εάν είναι σωστό ή όχι το ζύγι. Σημειώνουμε, τέλος, ότι τσιγάρα και πόλεμος πάνε πακέτο: Σε πολεμική περίοδο προβλέπεται η χορήγηση 20 τσιγάρων κάθε ημέρα συνοδευόμενων από ισάριθμα σπίρτα. Όλα αυτά είναι τα «προβλεπόμενα» στα χαρτιά...

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com

απο δω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.