21 Νοε 2011

Κράτος που ζει, με φόρους μισθωτών δεν έχει μέλλον…



μόνο οι μισθωτοί ουσιαστικά πληρώνουν φόρους
Αποκαλυπτικά για την έκταση της φοροδιαφυγής είναι τα στοιχεία που έδωσε αργά το απόγευμα στη δημοσιότητα…
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και τα οποία αφορούν τα περυσινά δηλωθέντα εισοδήματα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να αποτελούν τα μόνιμα υποζύγια, καθώς όπως προκύπτει κατέβαλαν για τα εισοδήματα του 2009 με την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων το 2010 το 55,54% του συνολικού φόρου εισοδήματος έναντι 52,59% για τα εισοδήματα του 2008. Αύξηση, δηλαδή, περίπου 3%.
Αντίθετα,
οι λοιποί φορολογούμενοι, στους οποίους περιλαμβάνονται ελεύθεροι επαγγελματίες, εισοδηματίες, επιτηδευματίες, εμποροβιοτέχνες και γεωργοί, κατέβαλαν το 15,79% του συνολικού φόρου εισοδήματος στο κράτος, έναντι 16,62%για τα εισοδήματα του 2008. Οι επιχειρήσεις συνέβαλαν στα έσοδα του κράτους από τη φορολογία εισοδήματος σε ποσοστό 28,67%, έναντι 30,79% από τα εισοδήματα του 2008.
Χαρακτηριστικό:
Ένας στους δύο φορολογούμενους εμφανίζεται να δηλώνει εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο, που τότε ήταν 12.000 ευρώ, ενώ επτά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες δεν πλήρωσαν φόρο καθώς δήλωσαν κάτω από το αφορολόγητο.

από Po

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.