15 Νοε 2011

Εξοντώνει τον κλάδο των πολιτικών μηχανικών ο Ν.Σηφουνάκης με νομοσχέδιο που πέρασε ... μεσάνυχτα!!!



Τις τελευταίες ημέρες, μέσα στην «αναμπουμπούλα» (ορκωμοσία νέας κυβέρνησης, κρίση χρέους, οικονομικά μέτρα, αλλαγή κυβέρνησης, κτλ), ένας αναπληρωτής υπουργών,ο οποίος «κράτησε» ελέω Γ.Α.Παπανδρέου την «καρέκλα» του αναξιοκρατικά, αποφάσισε, ξαφνικά, χωρίς καμία συνεννόηση, με τους επιστημονικούς φορείς τους οποίους αφορά το «θέμα», χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς μέτρο, με γνώμονα τα απωθημένα του και τις αψυχολόγητες αντιδράσεις του, να εγγράψει, το όνομά του, στο Πάνθεον των «Διαπρεπόντων Ελλήνων», ίσως και ως ο μεγαλύτερος «αριβίστας» στην Ελλάδα.

Άνθρωποι οι οποίοι εκ του μηδενός, κοροϊδεύοντας, εξαπατώντας πολιτικά τον κοσμάκη, αναγορεύοντας το «ρουσφέτι» σε επιστήμη, (μόνον τους κατοίκους των παραλίων της Μικράς Ασίας δεν πρόλαβαν να διορίσουν στο Ελληνικό Δημόσιο), αναρριχήθηκαν σε αξιώματα, Υπουργικά, και όχι μόνον, αξίζουν μόνον της περιφρόνησης και της χλεύης της Ελληνικής κοινωνίας. 

Αυτοί οι άνθρωποι εξακολουθούν να μας κυβερνούν και δια της «συγκυβέρνησης», παραμένοντες ως Υπουργοί ή αναπληρωτές των, διαλύουν την κοινωνική συνοχή της χώρας, ανερυθρίαστα, προετοιμάζοντας την επαγγελματική τους καριέρα εκμεταλλευόμενοι την προσωρινή τους θέση του αναπληρωτή υπουργού ΥΠΕΚΑ.

Μας ακούει ο Πρωθυπουργός;

Μας ακούν οι αρχηγοί των κομμάτων;


Και δια μίας αποφάσεώς των, ψηφίζοντάς την «μεσάνυκτα», στην βουλή των Ελλήνων, καταστρέφουν κάθε αξιοκρατική κοινωνική κατάκτηση των μηχανικών στην Ελλάδα, ψηφίζοντας την τροποποίηση (Νέος Τρόπος Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών και ειδικά το Άρθρο 8 παρ. 2).

Τοποθετώντας ουσιαστικά μία «βόμβα» στα θεμέλια του κλάδου των μηχανικών, που προσπαθούν αξιοπρεπώς, να επιβιώσουν αυτήν την ώρα. 

Νομοθετώντας σε ένα θέμα δικαιωμάτων το οποίο προϋπήρχε αρκετά χρόνια, συνταγματικά κατοχυρωμένο, και απαγορεύοντας σε ένα τμήμα των μηχανικών (τους πολιτικούς μηχανικούς) να συντάσσουν μελέτες οι οποίες αφορούν παραδοσιακούς οικισμούς και διατηρητέα κτίρια. 

Ουσιαστικά σε ένα χειμαζόμενο επάγγελμα, με πτώση της δραστηριότητος κατά 90% (ΕΝΕΝΝΗΝΤΑ), οξύνοντας εσωτερικές κλαδικές, αντιθέσεις, προσπαθεί ο εν λόγω αναπληρωτής υπουργός να «εξασφαλίσει» το "επαγγελματικό μέλλον", τίνος άραγε;

Ουσιαστικά τινάζει στον «αέρα» έναν κλάδο ολόκληρο, καταργώντας ένα συνταγματικό δικαίωμα του.

Ο συντεχνιασμός του κ. αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΕΚΑ, έφτασε στα όρια της προκλητικής αμετροέπειας και οι πολιτικοί μηχανικοί αναμένεται να αντιδράσουν σφοδρά στην μεταμεσονύκτια αυτή απόφαση του «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ», Νίκου Σηφουνάκη.


http://www.aegeantimes.gr/NewsRoom.asp

2 σχόλια:

  1. ΡΕ ΣΙΦΟΝ ΑΚΗ ΜΠΑΣ ΚΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΧΑΙΦΑ ....ΜΕΡΙΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΩΡΗ ΤΖΟΥΡΟΓΡΙΑ ΕΧΕΙΣ ΩΡΑΙΟ ΜΑΛΙ!!ΓΟΥΣΤΑΡΩ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΙΝΟΥΣ ...ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ???
    ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΣ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.