23 Νοε 2011

Θέλουμε λιγότερη διαφθορά ή περισσότερες ευκαιρίες να συμμετάσχουμε και εμείς ???


Σε άλλη χώρα...


Στις εφημερίδες καταχωρίσθηκε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση υφυπουργός Άμυνας, γιατί χρηματίστηκε σε αγοραπωλησία όπλων.

  Ξαφνιάστηκα!

 Επί τέλους αναφώνησα. Καταδικάσθηκε έστω και ένας υφυπουργός.

 Όμως σε λίγο διαψεύσθηκαν οι ελπίδες μου.
 Ο υφυπουργός ήταν Γερμανός και διετέλεσε στο αξίωμα αυτό μέχρι το έτος 1992.

 Πέρασαν είκοσι χρόνια από τότε και η Γερμανική Δικαιοσύνη δεν τον ξέχασε.
Την κοπάνησε, κατά το ρεπορτάζ, από τη χώρα του, έκανε πτώχευση, αλλά οι διωκτικές αρχές της χώρας του, δεν κατάλαβαν τίποτα. Τελικά είναι και φαγάς και άμυαλος. Φαγάς γιατί τα πήρε κατά το κοινώς λεγόμενο από τρίτες χώρες, ίσως και από μας και άμυαλος γιατί δεν κρύφτηκε ή δεν μετακόμισε στη χώρα μας.
Αν μετακόμιζε στη χώρα μας ..θα ηταν  αδύνατο να τον εκδίδαμε στη Γερμανία, γιατί εμείς, οι σπουδαίοι, δεν έχουμε αντίστοιχο αδίκημα στον Ποινικό μας Κώδικα. Δεν έχουμε αδίκημα χρηματισμού πολιτικού αφού και στις καραμπινάτες αρπαχτές από μέρους των πολιτικών μας, κάνουμε γαργάρες.

Και καλά οι ποινικές τους ευθύνες. Τις θέτουμε στο αρχείο, αφού παραγράφονται μόλις η Βουλή πηγαίνει διακοπές! Άλλωστε και φυλακή να τους βάζαμε θα τους παρείχαμε κελιά πέντε αστέρων και βάλε και θα τους ταΐζαμε ανθόγαλο και μέλι. Θα μας κόστιζε ο κούκος αηδόνι.

Αλλά πού είναι οι διοικητικές τους ευθύνες; Γιατί δεν τους κατάσχουμε τις περιουσίες αυτών των ιδίων, των παιδιών τους, των νομίμων και παρανόμων συζύγων και δεν ξέρω αν πρέπει και των κουμπάρων τους; Από την άλλη, όσο το σκέφτομαι, δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Με τις μειωμένες τιμές που η εφορία αξιολόγησε τα ακίνητά τους μάλλον θα αδικήσουμε τους γείτονες.

Εμείς ως υπερήφανος λαός έχουμε τις ενστάσεις μας.

 Θέλουμε λιγότερη διαφθορά ή περισσότερες ευκαιρίες να συμμετάσχουμε και εμείς.

 Γιατί δηλαδή μάνα δεν γέννησε και μας;

 Θα μείνουμε στην απ’ έξω;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.