23 Νοε 2011

Έχει πλάκα, που συχνά τα δεξιά ή και ακροδεξιά κόμματα, χρησιμοποιούν φιλολαϊκά ονόματα (λαϊκό κόμμα, λαός της ελευθερίας κλπ), που είναι ίσως απόρροια της κουτοπονηριάς και της λαοπλάνης που τα διακρίνει.





Κατ’ αρχήν να επισημάνουμε το συχνό γραμματικό λάθος που γίνεται τις τελευταίες μέρες -γραπτά και προφορικά- ονομάζοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου, ως κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας ( δεν αναφέρομαι στις άλλες γελοίες ονομασίες περί εθνικής ενότητας, σωτηρίας  κλπ, γιατί αυτές δεν εμπίπτουν στην κατηγορία του γραμματικού λάθους).

 Το «ευρύτερη» είναι συγκριτικός βαθμός, με τον οποίο συγκρίνουμε το ουσιαστικό με κάποιο άλλο. Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή, με την προηγούμενη κυβέρνηση, που σημαίνει ότι, αν η τωρινή είναι ευρύτερης συνεργασίας, η προηγούμενη θα πρέπει να ήταν ευρείας. Σωστά;

  Μόνο που η προηγούμενη δεν ήταν «ευρείας», ήταν μόνο ανευρίας ( χωρίς νεύρο και χωρίς ευρώ).

  Στην πραγματικότητα, αυτές οι κυβερνήσεις –εδώ και στην Ιταλία και αλλού στο παρελθόν και στο μέλλον- είναι απλώς πραξικοπηματικές με μόνο στόχο την εξαθλίωση των λαών και προς όφελος μόνο της...

τραπεζοπολιτικής κάστας της κάθε χώρας. 

  Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά φιοριτούρες.

  Αλλάζοντας θέμα, να συγχαρούμε κι εμείς τον δεξιό Μαριάνο Ραχόι για τη μεγάλη του νίκη στις πρόσφατες ισπανικές εκλογές. Το κόμμα του Ραχόι παρότι δεξιό ονομάζεται Λαϊκό Κόμμα (Partido Popular) και σ’ αυτό θα ήθελα να σταθώ.

  Έχει πλάκα, που συχνά τα δεξιά ή και ακροδεξιά κόμματα, χρησιμοποιούν φιλολαϊκά ονόματα (λαϊκό κόμμα, λαός της ελευθερίας κλπ), που είναι ίσως απόρροια της κουτοπονηριάς και της λαοπλάνης που τα διακρίνει.

  Χαρακτηριστικό ντόπιο παράδειγμα ο ΛΑ.Ο.Σ. με τον τόνο στο ΄Α΄ και όχι στο ΄Ο΄, όπως προσπαθούν καιρό τώρα να πλασάρουν οι εκπρόσωποί του κι αυτό για δύο λόγους:

1) Αλίμονο αν ο πραγματικός λαός εκφραζόταν απ’ το κόμμα του Καρατζαφέρη και του Άδωνι, άσχετα αν αυτοί ήδη κάνουν το κομμάτι τους στην τωρινή κυβέρνηση- βαλτοί με το έτσι θέλω - ενώ εμείς κοιτάμε σαν χάνοι.

2) Διότι και νομικά απαγορεύεται η χρήση τέτοιων εννοιών, αφού ενέχουν τον κίνδυνο παραπλάνησης του κοινού. Στο εμπορικό δίκαιο η κτήση τέτοιου δικαιώματος χαρακτηρίζεται ως «Απαράδεκτο».

  Φυσικά, οι ίδιοι το έχουν πλασάρει ως ακρωνύμιο του Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, απόρροια μάλλον –όπως προαναφέρθηκε- της κουτοπονηριάς και της κωλοτούμπας που τους διακρίνει.

  Δηλαδή, λίγο παραπάνω θράσος να είχαν –απ’ το ήδη υπάρχον- θα ονόμαζαν το κόμμα τους Θ.Ε.Ο.Σ. ως ακρωνύμιο του:  «Θεόσταλτη Εντολή Ομαδικής Σωτηρίας».

  Αμήν!    
    

πηγη            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.