6 Οκτ 2011

Αξιωματικός των ΜΑΤ έδερνε ΜΑΤατζήδες για να τους πειθαρχήσει…



Αξιωματικός των ΜΑΤ έδερνε ΜΑΤατζήδες για να τους πειθαρχήσει…

Το «ελεύθερο» στα ΜΑΤ να δέρνουν δημοσιογράφους έδωσε πριν μερικές ημέρες ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας,Κοκολάκης. Σε δήλωσή του είχε πει: «η παρουσία του δημοσιογράφου μπορεί να θυμίσει στον αστυνομικό συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις όπου θεώρησε ότι έτυχε άδικης μεταχείρισης από τα Μέσα Ενημέρωσης και να… δράσει ανάλογα!».
Σήμερα τα ΜΑΤ έπραξαν «συναισθηματικά» ανάλογα και έδερναν δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ, εικονολήπτες και λοιπούς εργαζόμενους στον Τύπο σε κάθε ευκαιρία. Είναι μάλιστα τόσο «άνδρες» που… διακρίθηκαν χτυπώντας άσχημα δύο γυναίκες φωτορεπόρτερ: ΤηνΤατιάνα Μπόλαρη και τη Λουίζα Γουιλεμάκη. Οι εικόνες των δαρμένων συναδέλφων κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου, εκθέτοντας την κατοχική κυβέρνηση, τον Χρήστο Παπουτσήπροσωπικά και τα ζώα με στολή που παριστάνουν τους αστυνομικούς!
Είχα και εγώ την προσωπική μου εμπειρία από τους ηλίθιους μπράβους του ΔΝΤ και της Τρόικας, από τους σύγχρονους ταγματασφαλίτες μισθοφόρους της κυβέρνησης.
 Κάποια στιγμή μια διμοιρία από αυτούς, τους πράσινους, όρμησε στο μπουλούκι των δημοσιογράφων που ήταν στο επάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, χτυπώντας και σπρώχνοντας με τις ασπίδες.
 Οι συνάδελφοι άρχισαν να διαμαρτύρονται αλλά οι πράσινοι συνέχιζαν να τους προπηλακίζουν. Ενστικτωδώς έβγαλα την ταυτότητα της Ένωσης Συντακτών και τους έδειχνα την υπογραφή του Αρχηγού της Αστυνομίας στο πίσω μέρος που τους διατάζει:
 «Τα αστυνομικά όργανα υποχρεούνται να επιτρέπουν στον κάτοχο του παρόντος ελεύθερη και ανεμπόδιστη κυκλοφορία στις δημόσιες συγκεντρώσεις και τελετές και να του παρέχουν κάθε νόμιμη διευκόλυνση». Απέναντι μου, ένας ηλίθιος μπάτσος, ειρωνευόταν και μου έλεγε, το ζώον, «δεν το βλέπω», καθώς φώναζα έξαλλος ότι με τις πράξεις τους παραβιάζουν το νόμο και την εντολή που φέρει την υπογραφή του Αρχηγού τους!

Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε ένας βαθμοφόρος των ΜΑΤ και όταν του παραπονέθηκα για τη συμπεριφορά των «ανδρών» του, μου απάντησε «τι να σας κάνω κύριε, δεν ήμουν εγώ εδώ».«Ναι, αλλά εσύ είσαι επικεφαλής», του απάντησα. Όταν κατάλαβε τι συνέβαινε, άρχισε να τους διατάζει να υποχωρήσουν, αλλά εκείνοι, μανιασμένοι, συνέχιζαν να ορμάνε στους δημοσιογράφους, σε σημείο που ο αξιωματικός των ΜΑΤ αναγκάστηκε να τους χτυπά και να τους κλωτσά για να υποχωρήσουν! Προσέξτε: ο αξιωματικός των ΜΑΤ κλώτσαγε τους ΜΑΤατζήδες για να τους πειθαρχήσει!

Με τα πολλά, η διμοιρία των «ηρώων» υποχώρησε μπροστά στην είσοδο του πάρκινγκ της Βουλής, επί της Λεωφόρου Αμαλίας, και παρατάχθηκαν εκεί. Οι δημοσιογράφοι, αγανακτισμένοι, άρχισαν να τα «χώνουν» στους αστυνομικούς. Εκεί αναγκάστηκα να τους δείξω ξανά τη δημοσιογραφική ταυτότητα και να τους εξηγήσω τι αναφέρει. Με κοίταγαν με απορία, υποθέτωκανείς δεν τους έχει πει ότι υπάρχει εντολή που τους υποχρεώνει να μην μας ακουμπάνε!Το μόνο που γνώριζαν, προφανώς, είναι τις δηλώσεις Κοκολάκη. Δείτε το βίντεο:
Το ανησυχητικό δεν είναι που έδειραν δημοσιογράφους! Κάθε Χούντα δέρνει και δημοσιογράφους, όπως δέρνει όλο τον κόσμο…Το ανησυχητικό είναι ότι οι ΜΑΤατζήδες δεν υπακούν ούτε στις εντολές των ανωτέρων τους! Δεν ξέρω με ποια κριτήρια τους επιλέγουν, δεν ξέρω εάν είναι Αστυνομικοί ή Ειδικοί Φρουροί, δεν ξέρω τι εκπαίδευση ή μορφωτικό επίπεδο έχουν, αν έχουν! Αυτό που ξέρω είναι, ότι ακόμα και ο πλέον βλάκας στρατιώτης μαθαίνει να υπακούει στις εντολές! Αυτοί έχουν γράψει το Νόμο, δηλαδή το Σύνταγμα, στα παλιά τους τα παπούτσια και σε μεγάλο βαθμό «γράφουν» και τις εντολές των ανωτέρων τους.
Πράγμα που σημαίνει ότι είναι ζήτημα χρόνου να κάνουν το μοιραίο λάθος, να προκαλέσουν το «τυχαίο»(;) γεγονός, που θα πυροδοτήσει το χάος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.