# #

19 Οκτ 2011

Βρετανός επιχειρηματίας προσφέρει χρηματικό βραβείο για πρόταση εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη ! ! !


Λετε να το παρει το καλο παιδι, ο Γιωργακης ???

Καλα ντεεεε...Μια πλακιτσα καναμε....




Ο γνωστός Βρετανός επιχειρηματίας Σάιμον Γούλφσον, ιδιοκτήτης της αλυσίδας ρούχων Next και υποστηρικτής των Συντηρητικών, αποφάσισε να προσφέρει χρηματικό έπαθλο 282.000 ευρώ σε όποιον ....

οικονομολόγο καταθέσει την καλύτερη πρόταση για το πώς μπορεί μια χώρα να βγει από την ευρωζώνη, χωρίς να κάνει συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα, τονίζοντας όμως την ανάγκη για μια ισχυρή ευρωζώνη ως παράγοντα για την σταθερότητα ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου.
«Το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι επιχειρηματίες θέλουμε μια ισχυρή ευρωζώνη, αλλά εφόσον αυτό δεν γίνει εφικτό, η Ευρώπη δεν είναι δυνατόν να καρκινοβατεί και να πέσει σε κενό. Το έπαθλο αποσκοπεί στο να κινητοποιήσει τα σπουδαιότερα 'μυαλά' του κόσμου να καλύψουν αυτό το κενό. Οι ιδέες τους μπορεί να βοηθήσουν, ώστε η ήπειρος να μην πέσει σε οικονομικό χάος, που θα προκαλούσε απώλεια θέσεων εργασίας, αποταμιεύσεων κλπ» επισήμανε σε ανακοίνωσή του.
Για τους ενδιαφερόμενους, η προθεσμία για την καταβολή ιδεών λήγει τον Ιανουάριο του 2012. Τις προτάσεις που θα κατατεθούν θα μελετήσει ομάδα ειδικών υπό το POlicy Exchange, ένα μάλλον συντηρητικό think-tank.

 defencenet.gr




Με τα ...πρασινα σχολιαζει ο Αριστοφανης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.