5 Οκτ 2011

Τη διαίρεση του Κοσόβου σε αλβανικό και σερβικό πρότεινε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας...


ImageΜία τεράστιας πολιτικής σημασίας δήλωσε έκανε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας αναφορικά με την κατάσταση στο Κόσοβο ανατρέποντας την μέχρι τώρα θέση του Βελιγραδίου για το μελλοντικό καθεστώς της περιοχής.


Πιο συγκεκριμένα Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτς Ντάτσιτς πρότεινε κατά την διάρκεια της οικονομικής συνόδου κορυφής Σερβίας ΕΕ στο Βελιγράδι τη διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου σε σερβικό και αλβανικό τμήμα.

 Όπως συμπλήρωσε ο Σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός πρέπει να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί διαχωρισμός της επαρχίας και «να εγκαθιδρυθεί η...
ειρήνη μεταξύ των Σέρβων και των Αλβανών».





Όπως δήλωσε ο  Ίβιτς Ντάτσιτς «Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, θα φέρουν ευθύνη για τις επικείμενες συγκρούσεις».

 Η τοποθέτηση αυτή του Ίβιτς Ντάτσιτς έρχεται μετά την απόπειρα των Αλβανών του Κοσόβου να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τα σημεία ελέγχου Γιάριν και Μπρνιάκ.

Για μήνες οι Σέρβοι του Κοσόβου κατόρθωσαν να συγκρατήσουν τον αποκλεισμό, όμως στις 27 Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων και των ανδρών της KFOR που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 στρατιωτών της KFOR και πάνω από δέκα Σέρβων.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.