# #

14 Σεπ 2011

Νεα μετρα.....κι αλλα μετρα....


Θα ζητησουν οι Ευρω-πεη "φιλοι" μας....φιλοι
 τους ?

Νέα μέτρα θα ζητήσουν Μέρκελ και Σαρκοζί από τον Παπανδρέου
Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη αναμένεται να έχει σήμερα στις 19:00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Κύριο θέμα η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα, μετά και την παρέμβαση των ΗΠΑ που καλούν την Ευρωζώνη να πάρει άμεσα μέτρα .
O γαλλογερμανικός άξονας θα απαιτήσει ...
συγκεκριμένες κινήσεις από την ελληνική πλευρά προκειμένου να επιτρέψει την εκταμίευση της 6ης δόσης. Επίσης συζητήσεις αναμένεται να γίνουν για τα τελευταία μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση και για τα σενάρια που φουντώνουν κυρίως από γερμανικής πλευράς για ελεγχόμενη ελληνική χρεοκοπία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για τις αλλαγές που προωθούνται κυρίως στον δημόσιο τομέα. Ακόμα θα ζητήσει από Μέρκελ - Σαρκοζί να πιέσουν από την πλευρά τους τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες να αυξήσουν την συμμετοχή τους στο ελληνικό πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).
Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού με αντικείμενο την παρακολούθηση της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.