# #

18 Ιουλ 2011

Όταν «ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη» θα τα ακούσουν…

Ο.Σ.Ν.Ι.Ε.
Αθήνα, Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Θέμα: Ενημέρωση για την ανασυγκρότηση του Προεδρείου

Συνάδελφοι,

     Είχαμε αποφασίσει να μην απαντήσουμε σε ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου της ΔΑΣ. Όταν όμως «ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη» θα τα ακούσουν…, για να θυμούνται οι «παλιοί» & να μαθαίνουν οι νεώτεροι διαχρονικά την ιστορία της ΟΣΝΙΕ.

 

     Στο 15ο Συνέδριο της ΟΣΝΙΕ το Μάιο του 2008, είχαν ψηφίσει 124 σύνεδροι, εκ των οποίων πήρε 65 ψήφους η ΔΑΣ - ΠΑΜΕ και 8 έδρες, καθώς τότε διαλαλούσαν την αγωνιστική απήχηση και την αύξηση της δύναμης του ψηφοδελτίου τους.  


     Στο 16ο Συνέδριο της ΟΣΝΙΕ συμμετείχαν 110 σύνεδροι και η ΔΑΣ - ΠΑΜΕ, πήρε 46 ψήφους και 6 έδρες. Μετά το πατατράκ και την πτώση της αγωνιστικής της πορείας που έπαθε, αφού συρρίκνωσε την Ομοσπονδία, τώρα «ζητάει και τα ρέστα»… Δεν φτάνει που η συγκεκριμένη παράταξη συρρίκνωσε την Ομοσπονδία και μειώθηκαν οι σύνεδροι, δεν φτάνει που οι εργαζόμενοι πανελλαδικά δεν έχουν συλλογική σύμβαση από το 2010, προσπαθούν και μας αποκαλούν φιλοεργοδοτικούς και αντί-ΠΑΜΕ μηχανισμούς, δηλαδή να έχουμε κομματικές «ταμπέλες». Σαφώς, αγαπητοί συνάδελφοι, έχουμε όχι μόνο ιδεολογικές, αλλά και διαφορετικές συνδικαλιστικές στρατηγικές. Όποιος συνδικαλιστής δεν είναι με το ΠΑΜΕ είναι εργοδοτικός και ξεπουλημένος; Αυτοβαφτίστηκε το ΠΑΜΕ μοναδικός εκφραστής του ταξικού κινήματος; Όταν τους «δίναμε θέσεις στην ομοσπονδία είμαστε σωστοί». Τώρα όχι;

Τη παρούσα περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, μετά τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό και την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την πολιτική μετατροπής της Ελλάδας σε χώρα φθηνού εργασιακού κόστους, άρχισε και στοχοποιεί ακόμη και τις πιο επικίνδυνες εργασίες. Συνεχίζει την ισοπέδωση των κεκτημένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων εις βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας με τη δημιουργία της νέας «μνημονιακής» λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει βρεθεί στο στόχαστρο της αντεργατικής λαίλαπας. Η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να αποδυναμώσει τα Συνδικάτα και την παρέμβασή τους, δημιουργώντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, μέσα από την ανοχή της στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την επέκταση των εργολαβιών και της ενοικίασης.
Ως εργαζόμενοι, δεν πρόκειται να ανεχθούμε τη μεθοδευμένη απαξίωση του Εργατικού Κινήματος. Είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή του Μνημονίου και των εμπνευστών του. Η σιωπή ή η επιλεκτική αντίδραση της ΔΑΣ στα γεγονότα είναι αυτή συνενοχή. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όσοι συνάδελφοι κινούνται με γνώμονα τις κομματικές τους εξαρτήσεις. Οι εργαζόμενοι μας ψηφίζουν για να τους εκπροσωπούμε συνδικαλιστικά και όχι για το τι κόμμα ψηφίζουμε. Με τη στάση τους έχουν μπει και αυτοί στο «κάδρο». Η κοινωνία των εργαζομένων τους έχει, ήδη, καταδικάσει.

Ως προς τη συγκρότηση του Προεδρείου (& της ετερόκλητες συνδικαλιστικές συμμαχίες)!!!

     Ξεκάθαρα, πριν συγκροτηθεί το προεδρείο, σε προφορικές συζητήσεις με τους επικεφαλής της ΔΑΣ είχαμε συμφωνήσει και καταλήξει σε αντιπροσωπευτικό προεδρείο, δηλαδή, για την Εκτελεστική, 2 θέσεις η ΔΑΣ, 2 θέσεις η Ενωτική Κίνηση, και 1 θέση η ΑΣΚΥ.
Στο 1ο Δ.Σ. -Συγκρότηση σε Σώμα-, μετά από διαφωνία και τη μη αποδοχή της μιας θέσης από την ΑΣΚΥ οι θέσεις κατανεμήθηκαν ως εξής: 3 θέσεις η ΔΑΣ και 2 θέσεις η Ενωτική Κίνηση.
Στο 2ο Δ.Σ. και σε συνέχεια του πρώτου -Συγκρότηση σε Σώμα-, μετά από πρόταση της Ενωτικής Κίνησης προκειμένου να εκπροσωπηθεί και η παράταξη της ΑΣΚΥ με μία θέση στην Εκτελεστική, αντί να συνεργαστεί η ΔΑΣ και να αποδεσμεύσει τη μία θέση του προεδρείου, όπως από την αρχή είχε συμφωνηθεί, η ΔΑΣ αποφάσισε, ή όλα ή τίποτα για τις θέσεις του Προεδρείου και ως εκ τούτου να παραιτηθούν.
Στο 3ο Δ.Σ. καταρχάς διαβάστηκε η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Β. Γκλεζάκου και μετά αποδεχθήκαμε τις παραιτήσεις της ΔΑΣ. Στη συνέχεια όταν αντελίφθηκαν την ανεξαρτητοποίηση του Β. Γκλεζάκου και την μεγάλη συσπείρωση των αντιπροσώπων του ΔΣ, ως «ζητιάνοι» ζητούσαν τον Πρόεδρο και τον Ταμία. Όχι για να λειτουργήσει η ομοσπονδία αλλά για να κρατούν τους τίτλους και να την μπλοκάρουν. Στη συνέχεια, όταν δεν πέτυχαν τον σκοπό τους κατέθεσαν αγωνιστική δήλωση (συνταγή του κόμματος) που τους την είχε δώσει η καθοδήγηση από πριν για αριθμό πρωτοκόλλου…. 

Στην ουσία, μόλις είδαν τα σοβαρά προβλήματα της Ομοσπονδίας και τα «σκούρα» κατά το ελληνικό ρητό «λάκισαν» αφού ως γνωστό «του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ», αφού στόχος τους είναι να είναι έξω από το «παιχνίδι» να ασκούν εκ του ασφαλούς κριτική και να κάνουν αγωνιστική γυμναστική, για μονόστηλα του Ριζοσπάστη.

Στο επανιδήν, με αγωνιστική ετοιμότητα

Ο επικεφαλής της Ενωτικής κίνησης Υγειονομικών


Νίκος  Κωστόπουλος


Υ.Γ. Στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου όλα τα αρχεία του Ριζοσπάστη για την ΟΣΝΙΕ, 20 Μαΐου 2008, 25 Μαΐου 2011, 8 Ιουνίου 2011, 9 Ιουλίου 2011, αλλά και αρκετά παλιότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.