# #

26 Ιουλ 2011

"Θα τους πάρει και τα σώβρακα" ο Καντάφι: "Πρώτα σταματήστε τους βομβαρδισμούς και μετά μιλάμε"!



ImageAντιλαμβανόμενος ότι έχει περιέλθει σε θέση ισχύος μετά την αποδοχή από τους αντικαθεστωτικούς και την Δύση της παραμονής του στη χώρα, ο Μ.Καντάφι κατέστησε σαφές ότι "Δεν θα ξεκινήσει συζητήσεις με τους εξεγερμένους για την εξεύρεση λύσης στην κρίση αν δεν σταματήσουν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, ενώ η ηγεσία του δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση"!


"Αυτή η επίθεση πρέπει να σταματήσει αμέσως. Αν δεν γίνει αυτό δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο διάλογο, δεν μπορούμε να λύσουμε κανένα πρόβλημα της Λιβύης", δήλωσε ο πρωθυπουργός αλ Μπαγντάντι Άλι αλ Μαχμούντι σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ Άμπντουλ Ιλάχ αλ Χάτιμπ.

Όταν ρωτήθηκε αν ...
είπε στον αλ Χάτιμπ ότι η θέση του Καντάφι δεν είναι διαπραγματεύσιμη, ο αλ Μαχμούντι απάντησε: «Ακριβώς».

Ο αλ Χάτιμπ έφτασε στην Τρίπολη μετά τις συζητήσεις που είχε με τους εξεγερμένους στο προπύργιο τους στη Βεγγάζη χθες Δευτέρα.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ έχει δηλώσει ότι αναζητά «μία πολιτική διαδικασία» για να δοθεί τέλος στον πόλεμο. Ο αλ Μαχμούντι πάντως χαρακτήρισε γόνιμη τη συνάντησή του με τον αλ Χάτιμπ. «Δηλώσαμε ξεκάθαρα στον Χάτιμπ ότι είναι απαραίτητη η κατάπαυση του πυρός προτού μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε διάλογο», υπογράμμισε.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.