# #

15 Ιουν 2011

Μέγα πλήθος , μέγα πάθος σήμερα στην Αθήνα


Μαζική είναι από το πρωί η προσέλευση πολιτών στο κέντρο της Αθήνας καθώς κορυφώνονται οι διαμαρτυρίες για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης με τα συνδικάτα να έχουν κηρύξει 24ωρη γενική απεργία και τους «αγανακτισμένους» να επιχειρούν την περικύκλωση της βουλής.


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι τρεις συγκεντρώσεις και πορείες που είχαν διοργανωθεί για τις 11 στο κέντρο της Αθήνας η ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥστο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ οργανώνει δική του ανεξάρτητη πορεία διαμαρτυρίας.

Από νωρίς το πρωί οι «Αγανακτισμένοι», ...
προσπαθούν να περικυκλώσουν τη κοινοβούλιο όπως είχαν προγραμματίσει προκειμένου να εμποδίσουν τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο που αρχίζει σήμερα στην αρμόδια οικονομική επιτροπή της Βουλής.
 Το συγκεντρωμένο πλήθος τραγουδά το «πότε θα Κάνει ξαστεριά» και φωνάζει συνθήματα όπως «Από που θα φύγετε έτσι και ψηφίσετε». Έντονη είναι και η παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας από το πρωί.
Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά της Βουλής και έχουν αποκλείσει μεταξύ άλλων τη Β. Σοφίας από το ύψος της Ηρώδου του Αττικού στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μια νεκρή ζώνη» στο τμήμα μεταξύ του εθνικού κήπου και Λ. Αμαλίας.
 Σημειώνεται ότι ο σταθμός του μετρό στον Ευαγγελισμό δεν λειτουργεί ενώ όσοι επιθυμούν να μεταβούν στο κέντρο μπορούν έκτος από το Σύνταγμα να χρησιμοποιήσουν τους σταθμούς Ακρόπολη, Πανεπιστήμιο, Μοναστηράκι , Μέγαρο Μουσικής.
Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα μπροστά από τη Βουλή όταν διμοιρίες των ΜΑΤ περνούσαν από μπροστά τους προκειμένου να περιφρουρήσουν το χώρο του Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια έστησαν ένα σιδερένιο φράχτη μπροστά από τη Βουλή απαγορεύοντας την κίνηση των διαδηλωτών στη Β. Σοφίας. Κλειστοί είναι και οι γύρω δρόμοι.

 http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.