14 Ιουν 2011

Διάσκεψη του ΝΑΤΟ στο ... Βελιγράδι! Βρε, πως αλλάζουν οι καιροί!



ImageΔιήμερη διάσκεψη του ΝΑΤΟ και των χωρών εταίρων πραγματοποιείται από χθες στην πόλη που βομβάρδιζαν ανηλεώς πριν 12 χρόνια και ακόμα φέρει τα σημάδια της καταστροφής, στο Βελιγράδι με τη συμμετοχή εκπροσώπων των χωρών - μελών της Συμμαχίας, της Σύμπραξης για την Ειρήνη, του Μεσογειακού Διαλόγου και της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας της Κωνσταντινούπολης.


Στόχος της διάσκεψης με θέμα «Μετά τη Λισαβόνα - υλοποίηση του μετασχηματισμού» που οργανώνει η Στρατηγική Συμμαχική Διοίκηση Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ που εδρεύει στο Νόρφολκ των ΗΠΑ είναι η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων για τα σημαντικότερα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης, στην οποία συμμετέχουν αρχηγοί γενικών επιτελείων ενόπλων δυνάμεων από 60 χώρες, κήρυξαν ο ανώτατος διοικητής της Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ, στρατηγός Στέφαν Αμπριέλ και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Σερβικού Στρατού, στρατηγός Μίλογιε Μίλετιτς.

Σε δηλώσεις του ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Σερβικού Στρατού τόνισε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη συνάντηση στρατιωτικών ηγετών στον κόσμο που εξετάζει τις απαντήσεις στις σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας και στις απειλές.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Ντράγκαν Σουτάνοβατς σε ερώτηση αν η διεξαγωγή της διάσκεψης συνεπάγεται φιλοδοξία της Σερβίας, που είναι στρατιωτικά ουδέτερη, να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ απάντησε ότι πρόκειται για διάσκεψη ασφαλείας και όχι πολιτική.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.