6 Ιουν 2011

Ο μουρτζούφλης βγάζει γκόμενα!



thumb
Του Θεολόγου Αλεξανδράτου
Ως άντρες, μεγαλώσαμε με κάποια πρότυπα και στερεότυπα. Ο κόσμος αλλάζει άρδην όμως και μαζί του και κάποια πράγματα που θεωρούσαμε «τοτέμ» στην ανδρική κουλτούρα.
Φίλοι συναγωνιστές ξεχάστε τα κλισέ τύπου «χαμογελάτε είναι μεταδοτικό». Ναι, να γελάτε αφού το χρειαζόμαστε πιο έντονα από ποτέ το γέλιο αλλά μη θεωρείτε ότι με το χαμόγελο θα έχετε επιτυχία στις γυναίκες.
Αυτά τα αλλόκοτα πλάσματα δεν θεωρούν σέξι τους χαμογελαστούς αλλά τους μουρτζούφληδες!
Και αυτό δεν...
το λέμε εμείς αλλά έρευνα Καναδών επιστημόνων. Τα αποτελέσματά της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο τελευταίο τεύχος της Αμερικάνικης Ένωσης Ψυχολογίας και είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα.
Η Τζέσικα Τρέϊσι, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια, ήταν η επικεφαλής της έρευνας και έμεινε έκπληκτη από τις απαντήσεις.
«Οι άνδρες που χαμογελάνε, σε μεγάλο βαθμό, κρίθηκαν μη ελκυστικοί από τις γυναίκες» λέει η ίδια.
Η Τρέϊσι και η ομάδα της έδειχναν σε άνδρες και γυναίκες φωτογραφίες του αντιθέτου φύλου. Πρόσωπα χαμογελαστά, σκυθρωπά, με λίγο φοβισμένο ή άγριο λουκ και ζητούσαν από τους συμμετέχοντες να διαλέξουν ποιόν τύπο άνδρα ή γυναίκας θεωρούν πιο σέξι.
Οι άνδρες, ως λογικά όντα, ψήφισαν τις χαμογελαστές γυναίκες ως πιο σέξι σε σχέση με τις άλλες εκφράσεις του προσώπου. Άλλωστε ένα ωραίο χαμόγελο είναι πάντα σέξι και ελκυστικό.
Όχι όμως αν είστε γυναίκα. Οι κυρίες που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι έλκονται πολύ περισσότερο από έναν άνδρα που έχει «σκοτεινή» ή «περήφανη» ή ακόμη και «ντροπαλή» έκφραση, παρά από κάποιον που χαμογελάει.
Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη βρει τα αίτια της μεγάλης διαφοράς απόψεων των δύο φύλων. Πιθανολογούν ότι για τις γυναίκες το πλατύ ανδρικό χαμόγελο υποδηλώνει είτε μια θηλυκή πλευρά του χαμογελαστού τύπου, είτε την απελπισία του να «ρίξει» κάποια στα δίχτυα του.
Αντίθετα, αυτοί που έδειχναν «κακά παιδιά» και σκυθρωποί, είχαν την μεγαλύτερη επιτυχία στο (λέμε τώρα…) ασθενές φύλο.
Στο μόνο που οι απόψεις ανδρών και γυναικών συνέκλιναν είναι στους «ντροπαλούς-ες». Μια τέτοια έκφραση, ξυπνά και στα δύο φύλα την ανάγκη να δείξουν συμπάθεια και ίσως συμπόνοια.  Αμφότεροι δήλωσαν πως «με ένα τέτοιο άτομο είναι πιο εύκολο να κάνεις σοβαρή σχέση».
Γιατί, τι έχουν οι «ασόβαρες»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.