8 Μαΐ 2011

Νίκη των δυνάμεων του Μ.Καντάφι στην Μισράτα . . .



ImageΜεγάλη νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων προδιαγράφεται στην Μισράτα: Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Λιβύης μετέδωσε σήμερα ότι ομάδες εξεγερμένων από την πολιορκημένη πόλη Μιζουράτα παραδόθηκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις, μετά από 70 ημέρες πολιορκίας περίπου και παρά τον σφοδρό βομβαρδισμό των δυνάμεων του Μ.Καντάφι από το ΝΑΤΟ.  

Χθες οι κυβερνητικοί κατάφεραν να απογειώσουν τρία έως πέντε ... διασκευασμένα σε βομβαρδιστικά ψεκαστικά αεροσκάφη, τα οποία πέρασαν "κάτω από την μύτη" του..
ΝΑΤΟ και κατέστρεψαν τις δεξαμενές πετρελαίου των ανταρτών.
Το τηλεορπτικό δίκτυο αλ Τζαμαχιρίγια δεν διευκρίνισε πόσοι είναι αυτοί οι εξεγερμένοι, όμως επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο του στρατού ο οποίος δήλωσε ότι κάποιοι από αυτούς που παραδόθηκαν ηχογράφησαν "ομολογίες", οι οποίες θα μεταδοθούν αργότερα από την τηλεόραση.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις, όχι απλώς έχουν καταφέρει να επιβιώσουν, αλλά έχουν εμποδίσει την μεταφορά τροφίμων και πολεμοφοδίων στους αντάρτες απειλώντας να βομβαρδίσουν κάθε πλοίο που θα προσέγγιζε το λιμάνι. Μάλιστα επιχείρησαν να ποντίσουν μέχρι και νάρκες, αλλά τα πλοία της Λιβύης δέχθηκαν επίθεση από τους ΝΑΤΟϊκούς.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.