# #

13 Απρ 2011

Ο επιφανής οικονομολόγος Σίμον Τίλφορντ... στην πραγματικότητα «οι υπερχρεωμένες χώρες δεν λαμβάνουν πραγματική οικονομική βοήθεια αλλά υψηλότοκα δάνεια. Για να υπάρξει πραγματική διάσωση, θα έπρεπε να γίνει στάση πληρωμών»...

..

Από την άλλη πλευρά του λόφου, εκεί που ο ιδρώτας των εργαζομένων μεταλλάσσεται σε γκουρμέ σούπα για ουρανίσκους ευαίσθητους στις γεύσεις κι αναίσθητους στα ψέματα, το μεγάλο φαγοπότι συνεχίζεται.
Μόλις την περασμένη Πέμπτη 7.IV.2011, δόθηκαν στον κ. Πέτρο Χριστοδούλου κάμποσα δισ. ευρώ για να τα «παίξει» στις αγορές, όπως παίχθηκαν και φαγώθηκαν τα αποθεματικά των Ταμείων.
Αυτήν τη φορά στον άνθρωπο της Goldman Sachs (άλλος άνθρωπος της οποίας, επιφορτισμένος με τη διαχείριση του ελληνικού χρέους ήταν εδώ την Παρασκευή) παραδόθηκαν τα κρατικά διαθέσιμα σε ρευστό (στις 31.12.2010 ήταν περίπου 7 δισ.).
Η διαχείριση αυτών των χρημάτων αφαιρέθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και παραδόθηκε σε έναν ακόμη... φορέα, τον ΟΔΔΗΧ, «ανεξάρτητον» κι αυτόν!
Η διασπάθιση συνεχίζεται κανονικά.
Με τα ίδια κόλπα. Επί της αυτής πεπατημένης. Με τα ίδια αποτελέσματα. Η ίδια «δημιουργική λογιστική», τα ίδια γκρηκ στατίστικς, οι ίδιες ρωμαίικες κουτοπονηριές, η ίδια τοκογλυφική απληστία των Φράγκων.
Κι έτσι η Ελλάδα συνεχίζει να πεθαίνει στην αρένα του χρέους.
Ο Γιωργάκης ανέλαβε με το χρέος στο 115% του ΑΕΠ, πανικοβλήθηκε (ή καθοδηγήθηκε) και διά του Μνημονίου μάς εισήγαγε στο Φρενοκομείο - το 2013, όταν θα παραδώσει (αν η χώρα δεν παραδώσει το πνεύμα νωρίτερα), το χρέος θα είναι στο 160% του ΑΕΠ!
Κι όμως, ...
ο τυφλός Ψευτοθόδωρος, ο ανίκανος κι απρεπής Πρωθυπουργός, δήλωνε μόλις χθες ότι «η προσπάθεια της Ελλάδος αποδίδει»..!
Ή κουτός ή βαλτός, δεν έχει καμμιά σημασία, μας βλάπτει το ίδιο!
«Η παγίδα του χρέους» όπως γράφει σε ομώνυμο άρθρο του στους «Νιου Γιορκ Τάιμς» ο επιφανής οικονομολόγος Σίμον Τίλφορντ («Ε» 12.IV.2011) είναι θανάσιμη, διότι στην πραγματικότητα «οι υπερχρεωμένες χώρες δεν λαμβάνουν πραγματική οικονομική βοήθεια αλλά υψηλότοκα δάνεια. Για να υπάρξει πραγματική διάσωση, θα έπρεπε να γίνει στάση πληρωμών»...
Για την ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να απολύει εργάτες και προσλαμβάνει συμβούλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.