10 Απρ 2011

ντοματοκεφτέδες




33964-ntomatokeftes-1.jpg
Υλικά

3 μεγάλες ντομάτες γινωμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. αλεύρι(που φουσκώνει μόνο του)
1 κουτ.γλυκου μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκου δυόσμο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις τρίβουμε στον τρίφτη στο χοντρό. Αδειάζουμε τις τριμμένες ντομάτες σε ένα τρυπητό και το αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά για μια ώρα.
Αδειάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το μίγμα πρέπει να είναι πηχτό. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Ρίχνουμε λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε πολύ καλά. Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε ώσπου να ροδοκοκκινήσουν και σερβίρουμε αμέσως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.