14 Μαρ 2011

«Κίνημα του Τσαγιού» αναδύεται και στην Ευρώπη....!!!







Με την ύφεση να κυριεύει την Ευρώπη, η ακροδεξιά κερδίζει έδαφος. Στη Γαλλία, στη Γερμανία, και στη Βρετανία, οι συντηρητικοί παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι, χρησιμοποιώντας ισλαμοφοβική και αντί-μεταναστευτική ρητορική για να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης, που είναι εξοργισμένοι εξαιτίας της λιτότητας και της ανεργίας,  αλλά που δεν έχουν και τίποτα να περιμένουν απ την αριστερά.
Προς το παρόν, τα ακροδεξιά κινήματα της Ευρώπης δεν έχουν συνταχθεί. Αν και μοιράζονται μια κοινή απέχθεια απέναντι στους μετανάστες και στους Μουσουλμάνους, ακόμη καταλαμβάνουν διαφορετικές θέσεις στο γενικότερο πολιτικό φάσμα.
Για παράδειγμα, ο Ολλανδός αντί –μουσουλμάνος...
βουλευτής Geert Wilders, που δικάζεται για «πρόκληση μίσους», αρνήθηκε τη συμπαράσταση των φασαριόζων της English Defence League. Προτιμά να εκμεταλλεύεται το χαρτί της ελευθερίας του λόγου (όπως όλοι οι ρατσιστές), και να χτίζει γέφυρες με την αμερικανική ακροδεξιά. Με τη Βρετανία να του απαγορεύει την είσοδο, ο Wilders έχει ανακηρυχθεί σε «μάρτυρα» από τους οπαδούς του αμερικανικού Tea Party. Το περασμένο μήνα ισχυρίσθηκε ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία, αλλά μια ολοκληρωτική ιδεολογία.
Στη Γαλλία θα απαγορεύεται από τον επόμενο μήνα στις γυναίκες , να φοράνε ισλαμικό βέλο που θα καλύπτει το πρόσωπό τους, σε δημόσιους χώρους. Η απαγόρευση αυτή θα ισχύει, αν και δεν υπάρχουν περισσότερες από μερικές εκατοντάδες γυναίκες σε ολόκληρη τη χώρα που φοράνε μπούρκα- niqab . Όποια το κάνει, θα τιμωρείται με πρόστιμο €130, και θα αναγκάζεται να παρακολουθεί μαθήματα πολιτικής αγωγής, με έμφαση στις γαλλικές δημοκρατικές αξίες.
Δεν πρόκειται για κάποιο φεμινιστικό μέτρο, αντιθέτως, τιμωρεί τις γυναίκες άμεσα, και περιορίζει την επιλογή τους, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί και να μην είναι δική τους. Όσοι εξαναγκάζουν κάποια γυναίκα να φορά τη μπούρκα, αντιμετωπίζουν σοβαρότερες ποινές, αλλά είναι πολύ αμφίβολο αν θα διωχθεί ποτέ κανείς τους. Ο πρόεδρος Sarkozy ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους για να προσελκύσει τις ψήφους των ακροδεξιών εν όψει των προεδρικών εκλογών της επόμενης χρονιάς.
Η Marine Le Pen, αρχηγός του νεοφασιστικού Εθνικού Μετώπου (Front National), και κόρη του Jean-Marie, που πρόσφατα παρομοίασε τις προσευχές των Μουσουλμάνων έξω από τα υπερπλήρη τζαμιά με τη ναζιστική κατοχή, ηγείται στις δημοσκοπήσεις. Δεν είναι χαζή. Αντιθέτως, η στρατηγική του Sarkozy τη βολεύει: «Κάθε φορά που αρχίζει τα μπλα μπλα, εγώ ανεβαίνω 5 μονάδες…», λέει.
Στη Γερμανία υπάρχει ο νεοδιορισμένος υπουργός Εσωτερικών Hans-Peter Friedrich, που προέρχεται από το αντί-μεταναστευτικό κόμμα της Βαυαρικής Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης, που αποτελεί έναν από τους συμμάχους στον κυβερνητικό σχηματισμό της Angela Merkel. Πρόσφατα δήλωσε ότι το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία, με αφορμή τη δολοφονία δυο Αμερικανών στρατιωτών από ένα 21χρονο Κοσοβάρο  στη Φρανκφούρτη. Κάποια άλλα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης έσπευσαν να σημειώσουν ότι οι Μουσουλμάνοι αποτελούν μέρος της γερμανικής κοινωνίας εδώ και πολλά χρόνια. Το σχόλιο όμως του Friedrich, άφησε το στίγμα του όπως και η δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου, ότι η πολυπολιτισμικότητα απέτυχε στη χώρα της. Ή όπως αυτά που γράφει στο βιβλίο του ο Thilo Sarrazin, ότι δηλαδή η Γερμανία υπονομεύεται από τους απαίδευτους Τούρκους και Άραβες.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron, που τοποθέτησε το κόμμα του στην ακροδεξιά πτέρυγα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου πριν τις τελευταίες εκλογές, επανέλαβε τις αιτιάσεις της Merkel περί πολυπολιτισμικότητας, και μάλιστα την ημέρα που διεξάγονταν μεγάλο  αντί-μουσουλμανικό συλλαλητήριο στο Λούτον.
Ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού, ότι η συμμετοχή σε μη βίαιες ισλαμικές  οργανώσεις, οδηγεί σε εξτρεμισμό, στιγμάτισε μια ολόκληρη κοινότητα και πολλές θρησκευτικές ομάδες, από τις οποίες θα στερηθεί το δημόσιο χρήμα, καθώς και το δικαίωμα συνάθροισης σε ιδρύματα ή φορείς που χρηματοδοτούνται από το κράτος (βλ. πανεπιστήμια), εκτός και αν προβάλλουν τις βρετανικές αξίες! Παράλληλα, οι δηλώσεις του έδωσαν θάρρος στους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο του Λούτον, που μεταξύ άλλων τραγουδούσαν «Allah, Allah, who the fuck is Allah». Ήταν το μεγαλύτερο αντί-μουσουλμανικό συλλαλητήριο στην ιστορία της χώρας.
Όπως και στη Γερμανία, έτσι και στη Βρετανία, αμέσως έσπευσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνησης Nick Clegg να μπαλώσει τη κατάσταση. ‘Όμως και  το δικό του κόμμα, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, έχασε μια θέση στη βουλή πρόσφατα στους εθνικιστές και αντί-μεταναστευτικούς του Κόμματος της Ανεξαρτησίας.
Όπως βλέπουμε, οι συντηρητικοί της Ευρώπης, που βρίσκονται σε άνοδο, ανοίγουν τη πόρτα στο νεοφασισμό, στο ρατσισμό, και στην ισλαμοφοβία, απόψεις και θέσεις, που μέχρι πρόσφατα δεν αποτελούσαν μέρος της κύριας πολιτικής σκηνής.

S.A.-The Nation
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.