# #

27 Μαρ 2011

Ιαπωνία: Δεν αποκλείουν την πυρηνική καταστροφή



thumb
Τη χειρότερη καταστροφή από το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο βιώνει η Ιαπωνία, με τους ρυθμούς προόδου των εργασιών για την αποφυγή της πυρηνικής καταστροφής να χαρακτηρίζονται ως απογοητευτικοί, από τον εκπρόσωπο της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο.
«Θα θέλαμε να δώσουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα. Όσοι εργάζονται στο εργοστάσιο το ίδιο σκέφτονται. Ωστόσο δεν μπορώ να είμαι περισσότερο αισιόδοξος από την πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιούκιο Εντάνο, σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.
Νωρίτερα, διατάχθηκε για ακόμα μία φορά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα διακοπή των εργασιών και άμεση εκκένωση της μονάδας, όταν καταμετρήθηκαν ποσοστά ραδιενέργειας 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερα από τα επιτρεπτά, στον ..
δεύτερο αντιδραστήρα.
Στα δείγματα νερού από την αίθουσα της τουρμπίνας, μετρήθηκαν επίπεδα ραδιενέργειας της τάξης των 1.000 μιλισίβερτ (mSv) ανά ώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας Tepco.
«Ο αριθμός αυτός είναι 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερος από το επίπεδο της ραδιενέργειας του νερού που βρίσκεται γενικά σε έναν αντιδραστήρα ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Tepco.
Σημειώνεται ότι η έκθεση του ανθρωπίνου οργανισμού από τα 100 μιλισίβερτ και άνω, προκαλεί αύξηση του αριθμού των καρκινικών κυττάρων.
Παράλληλα και στο θαλάσσιο χώρο ανοικτά του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα τα επίπεδα της ραδιενέργειας βρίσκονται 1.850 φορές πάνω από το φυσιολογικό.
Χθες Σάββατο, είχε ανακοινωθεί ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας στη θάλασσα βρισκόταν 1.250 φορές πάνω από το κανονικά, ωστόσο καθησυχαστική είχε εμφανιστεί η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος λόγω των θαλασσίων ρευμάτων για τη θαλάσσια ζωή και την είσοδο της ραδιενέργειας στην τροφική αλυσίδα.
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της IAEA, Αμάνο, δήλωσε ότι η κρίση ενδέχεται να συνεχιστεί για εβδομάδες και μήνες. «Είναι ένα πολύ σοβαρό δυστύχημα εφημερίδα και δεν έχει τελειώσει ακόμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι αρχές δεν είναι ακόμα βέβαιες κατά πόσο επαρκεί το νερό που ρίχνουν στους αντιδραστήρες για να ψυχθούν. Επισήμανε ωστόσο, πως υπάρχουν μερικές «θετικές ενδείξεις», όπως η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο εργοστάσιο.
«Πρέπει να γίνουν περισσότερες προσπάθειες», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι δεν επικρίνει το έργο των αρχών στο Τόκιο. 


απο το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.