31 Μαρ 2011

όχι μόνο δεν επιτέθηκαν στη γενέτειρα του Καντάφι, Σύρτη –την οποία είχαν αρχικά υποστηρίξει πως κατέλαβαν αμαχητί!- αλλά και εκδιώχθηκαν από τα περίχωρά της ...

Παρασκήνιο στην Λιβύη
Παρά τη συντριπτική αεροπορική υποστήριξη της οποίας απολαμβάνουν εδώ και μία περίπου εβδομάδα, οι Λίβυοι εξεγερμένοι όχι μόνο δεν επιτέθηκαν στη γενέτειρα του Καντάφι, Σύρτη –την οποία είχαν αρχικά υποστηρίξει πως κατέλαβαν αμαχητί!- αλλά και εκδιώχθηκαν από τα περίχωρά της στα οποία είχαν προωθηθεί τις τελευταίες ημέρες.
Το γεγονός αυτό που επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την έλλειψη οργάνωσης και αποτελεσματικής διοίκησης των εξεγερμένων, φαίνεται πως αναγκάζει τη Δύση να διεξάγει παρασκηνιακές συνομιλίες με τον Καντάφι ώστε.. να τον πείσει να αποχωρήσει από την εξουσία βάσει μίας συμφωνίας που θα παρέχει για τον ίδιο και για την οικογένειά του εγγυήσεις προστασίας.
Πρωτεύοντα ρόλο στις διαπραγματεύσεις φαίνεται να έχει αναλάβει η Ιταλία λόγω της στενής σχέσης του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι με το συνταγματάρχη.
Προς το παρόν είναι άγνωστη η πρόοδος των συνομιλιών αλλά πιθανόν με αυτή σχετίζεται η χθεσινή δήλωση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι δεν θα επιτρέψει να εμπλακούν και να καθηλωθούν αμερικανικές δυνάμεις σε μία χερσαία εκστρατεία για την ανατροπή του Καντάφι. 




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.