15 Φεβ 2011

Το «θέατρο του παραλόγου» παίζεται στη Ζαχάρω, αφήνοντας ακέφαλο τον δήμο, εν μέσω νομικών αντιπαραθέσεων και εν αναμονή δικαστικών αποφάσεων.

Μεγαλος  χαμος γινεται κει κατω  αμαρτωλε
Πρεπει να ειναι πολυ ανεβασμενο το επιπεδο....



Ενας πρώην δήμαρχος που έχει τεθεί σε αργία αλλά ασκεί καθήκοντα δημάρχου, τα μέλη της δημοτικής αντιπολίτευσης που ρωτούν το κράτος «ποιος είναι τελικά δήμαρχος στην πόλη» και μια αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση που δείχνει «εγκλωβισμένη» στα δίκτυα της γραφειοκρατίας, συντελούν στο σκηνικό που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες 45 ημέρες στην πόλη της Ηλείας.
Ολα ξεκίνησαν όταν ο πρώην δήμαρχος....
Π. Χρονόπουλος τέθηκε σε αργία ύστερα από δύο δικαστικές αποφάσεις του Πενταμελούς Εφετείου Πατρών από το 2008, που τον καταδίκασαν σε 8 και 10 μήνες φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, λόγω παράνομων προσλήψεων που πραγματοποίησε στο ΚΕΠ της πόλης.
Ο Π. Χρονόπουλος προσέφυγε στον Αρειο Πάγο, ο οποίος επικύρωσε όμως την καταδίκη της ποινής φυλάκισης, και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου με αίτησή του στις 12/7/2010 ζητούσε την ακύρωση της απόφασης που τον έθετε σε αργία. Το ΣτΕ απέρριψε την αίτησή του (3687/2010) με απόφαση που χαρακτηρίζεται νομικά «απρόσβλητη». Η δικαστική διαμάχη όμως δεν τελειώνει εδώ. Ο Π. Χρονόπουλος μετά τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές προσέφυγε στο Τριμελές Διοικητικό Δικαστήριο Πατρών, το οποίο εξέδωσε διαταγή με τον οποία αναστέλλει την απόφαση που τον θέτει σε αργία, μέχρι να εκδοθεί νέα απόφαση από το Ποινικό Εφετείο Πατρών.
Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με επιστολές τους προς την αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση καταγγέλλουν ότι δεν κλήθηκαν καν να ορκιστούν, καθώς επίσης και ότι ο Π. Χρονόπουλος ορκίστηκε παράνομα. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ύστερα από δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που ακυρώθηκαν (στις 9 και 10 Ιανουαρίου), στην επόμενη, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2011, παρακολούθησαν τη διαδικασία από τα? παράθυρα, αφού βρήκαν την πόρτα του δημοτικού καταστήματος κλειδωμένη!
Οι αντιπολιτευόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι ετοιμάζονται να στραφούν και κατά της αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης, την οποία θεωρούν υπεύθυνη για τη μη εφαρμογή των νόμων, όπως υποστηρίζουν.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ..Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.