# #

4 Οκτ 2010

Αν είστε food lover, ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους food bloggers, να δοκιμάσετε κέρασμα από τα χέρια τους και να τους αγαπήσετε ακόμα πιο πολύ!

1ο GR food blogger Camp, 16/10/2010, Αθήνα
Αγαπημένοι φίλοι & αναγνώστες του TasteFULL, εδώ είμαι! Όταν δεν με βλέπετε να μαγειρεύω στο TasteFULL, μαγειρεύω στα Greek foodblogs! Στο TasteFULL μαγειρεύω φαγητά και γλυκά, στο Greek foodblogs "μαγειρεύω" δράσεις για τα food blogs!
Όσο περισσότερο λείπω, τόσο μεγαλύτερο είναι αυτό που μαγειρεύω. Κι αυτή τη φορά είναι τεράστιο για μένα! Είναι ολόκληρη γιορτή για όλα τα ελληνικά food blogs. Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010, διοργανώνουμε το 1ο GR food blogger Camp, στην Αθήνα!
Γιατί είναι Camp? γιατί θα κατασκηνώσουμε εκεί όλη μέρα! από τις 9:30πμ μέχρι τις 6:00μμ. Προγραμματίστε τις δουλειές σας και αφιερώστε μια μέρα σε ό,τι αγαπάτε τόσο πολύ, ώστε να αφιερώνετε ώρες μπροστά στον υπολογιστή, είτε γιατί είστε food blogger είτε γιατί είστε food lover.
Αν είστε...
food blogger, ελάτε να συναντηθούμε και να παρουσιάσετε τον εαυτό σας και τη δουλειά σας, σε όσους μας παρακολουθούν μέσα στην αίθουσα αλλά και μέσα από τη ζωντανή αναμετάδοση στο διαδίκτυο.
Αν είστε food lover, ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους food bloggers, να δοκιμάσετε κέρασμα από τα χέρια τους και να τους αγαπήσετε ακόμα πιο πολύ!
Το Camp θα γίνει στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, Πειραιώς 206, στον Ταύρο. Το επιλέξαμε γιατί είναι το πιο "ενωτικό" αμφιθέατρο που έχουμε δει. Όπου και να είσαι καθισμένος, αισθάνεσαι ενωμένος με τη σκηνή και τους ανθρώπους γύρω σου! Ο κάθε ένας αισθάνεται δυνατός σαν μονάδα και σημαντικός σαν ομάδα. Και αυτό ακριβώς θέλουμε να νοιώθουμε όταν πάρουμε το μικρόφωνο στο χέρι και μιλήσουμε, στα 3 λεπτά της δικής μας δημοσιότητας, για τον εαυτό μας και το blog μας.
330 άτομα θα είναι οι τυχεροί που θα παρευρεθούν, όσα καθίσματα έχει η αίθουσα. Θέλουμε να έρθουν όσοι περισσότεροι food bloggers γίνεται. Θέλουμε να προσκαλέσουν τους αναγνώστες τους, όσα food blogs είναι χορηγοί επικοινωνίας του Camp. Αυτή είναι η δική μας γιορτή! Είναι η ευκαιρία να συγκεντρώσουμε την κοινότητά μας, να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας, να ανάψουμε τα φώτα πάνω μας.
Μαζί μας θα βρίσκονται δημοσιογράφοι, που ανταποκρίθηκαν θερμά στα δελτία τύπου που στείλαμε και εταιρείες, που πίστεψαν σ'αυτό που πιστεύω και έγιναν χορηγοί της εκδήλωσης. Χορηγοί τόσο στη διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και στους διαγωνισμούς και στις γευσιγνωσίες που προγραμματίζονται στο portal αμέσως μετά την εκδήλωση.
Θα απολαύσουμε γευστικό κέρασμα από τους food bloggers, θα γευτούμε εκλεκτά delicatessen από το Degustibus, θα δοκιμάσουμε δύο εξαιρετικά κρασιά από το Κτήμα Χατζηβαρύτη, ενώ η ΗΒΗ θα μας κρατά ενυδατωμένους και δραστήριους με το νερό και τους χυμούς της! Τι άλλο θέλουμε;
Να μάθουμε! Οι food bloggers διψούν να μάθουν, να γίνουν καλύτεροι σ'αυτό που κάνουν. Θα μάθουμε, λοιπόν! Θα μάθουμε να σερβίρουμε σωστά το φαγητό, θα μάθουμε τους βασικούς κανόνες για να φωτογραφίζουμε καλύτερα το φαγητό, θα μάθουμε τα μυστικά της μαγειρικής μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, θα μάθουμε τα μυστικά ταιριάσματος φαγητού και κρασιού, θα μάθουμε για τα πνευματικά δικαιώματα των food bloggers. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Η Ντίνα Νικολάου, ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο Ευτύχης Μπλέτσας, ο Παναγιώτης Μπελτζινίτης, ο Αλέξανδρος Σακκάς, ο Βασίλης Σωτηρόπουλος είναι ειδικοί στο αντικείμενο που θα παρουσιάσουν, με γνώση και εμπειρία που θέλουν να μοιραστούν μαζί μας. Κάντε τις ερωτήσεις που θέλετε από τώρα!
Τα γράφω όλα αυτά κι ακόμα δεν πιστεύω πως παίρνει σάρκα και οστά το όνειρό μου! Ξεκίνησα το 2010, καταγράφοντας τα blogs, μέχρι να μάθω πως είμαστε 150 και όχι 30-40 που νομίζαμε! Ονειρεύτηκα το portal, την πύλη για τα ελληνικά food blogs σε όλο τον κόσμο. Πίστεψε σε μένα ένας άνθρωπος που επενδύει σε χρήμα & σκέψη, 6μήνες τώρα, έφτιαξε και συντηρεί ένα μεγάλο site, το Greek foodblogs. Κάθε μεγάλη προσπάθεια έχει και μεγάλα θέματα να επιλύσεις για να γίνει καλύτερη. Κι εμείς θέλουμε να γίνει το καλύτερο! Θέλουμε να γίνει σημείο δράσης για τα ελληνικά food blogs. Θα φέρουμε εκπαίδευση από ειδικούς, διαγωνισμούς και δώρα για τους bloggers, γευσιγνωσίες, γευστικές δοκιμές εστιατορίων, οτιδήποτε αναδεικνύει την θέση και ικανότητα του food blogger.
Σκοπός μας είναι να αναγνωριστεί η δουλειά μας. Δεν έχουμε εκπαιδευτεί σαν chef, όμως μεταφέρουμε μέσα από τη  μαγειρική μας τη γευστική παράδοση της Ελλάδας, ό,τι μας έμαθε η μαμά και η γιαγιά μας. Δεν μιλάμε στη τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, αλλά γράφουμε στα δικά μας ηλεκτρονικά περιοδικά στο διαδίκτυο, τα food blogs. Μέσα από εμάς, μιλάει η καρδιά των ελληνικών νοικοκυριών και καταγράφει το ελληνικό φαγητό, την παράδοση και την εξέλιξή του μέσα από στις πολιτισμικές γειτνιάσεις της εποχής μας. Αυτό είμαστε. Αγαπάμε με πάθος τη μαγειρική δημιουργία, καταγράφουμε τη δική μας ματιά στο φαγητό, επικοινωνούμε, ανταλλάσουμε απόψεις και δοκιμάζουμε νέες τεχνικές, νέες συνταγές, νέα μυστικά.
Ονειρεύτηκα να σηκωθώ πάνω από το μικρό μου TasteFULL και να προβάλλω τη δουλειά όλων των food bloggers. Μίλησα με πάθος και αγάπη για τα σχέδια μας. Ήρθαν δίπλα μας αβίαστα άνθρωποι, αρωγοί στην προσπάθειά μας, που πίστεψαν στην αλήθεια μας. Όσο μεγάλη και δύσκολη φαίνεται αυτή η διοργάνωση, την έχουν κάνει όμορφη όσοι μου άπλωσαν το χέρι τους, για να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν. Κι είναι πολλοί αυτοί που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μου είπαν "πιστεύω σε σένα". Σας ευχαριστώ όλους! Αυτή είναι η νέα μου δουλειά και θα κάνω ένα σωρό όμορφα πράγματα που έχω στο μυαλό μου πραγματικότητα! Το υπόσχομαι!
Ελάτε, λοιπόν, μαζί μου να πάμε μια βόλτα στα Greek food blogs. Ελάτε να σας συστήσω. Είναι πολλά, είναι νόστιμα, το καθένα έχει τη δική του προσωπικότητα. Είναι ντροπαλά, δεν έχουν μάθει στη δημοσιότητα. Τους μιλάς και κοκκινίζουν. Αλλά θα πάρουν το μικρόφωνο στα χέρια τους. Και η μια θα δώσει δύναμη στην άλλη. Και θα γελάσουμε με τα σαρδάμ και το τρέμουλο στα χέρια μας. Και δεν θα είμαι μόνη μου, αλλά όλες/οι μαζί θα είμαστε οικοδέσποινες/οικοδεσπότες αυτής της γιορτής. "Έλα στο χορό! Θέλω να κατέβω, θέλω να ενωθώ!"
Από το tastefull.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.