24 Οκτ 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΤΩΝ...



Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο η στο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να αναπαστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; 
Απίστευτο; 
Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.
Όταν το γάλα φτάνει ...στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό η ένα γράμμα στο κάτω μέρος η ακόμη και στο πάνω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5 και το γράμμα από το Α εως το Ε στα λατινικά. 
Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3 η C, δηλαδή γάλα που έχει ανά-παστεριωθεί 3 φορές. Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 και σε γράμμα D η E γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. 
Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 – 5 η D -E. Αν έχει τον αριθμό 1 – A σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 – D σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.
Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού η στο πάνω μέρος του. 
Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5 η D -E, ούτε ακόμα και με 3 – C, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.
Σκεφτείτε ότι το MILKO που όλοι γνωρίζουμε ότι φτιαχνόταν από γάλατα που είχαν λήξει και είχαν επιστρέψει πίσω στο εργοστάσιο τα οποία πρέπει να είχαν αναπαστεριωθεί από 5 φορές και πάνω !!!!!
Δηλαδή....ΦΡΕΣΚΟΤΑΤΟ !!!!
http://kardimos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Παναγιώτα Τσιφουρντάρη25 Οκτωβρίου 2010 στις 11:17 π.μ.

    Καλημέρα,
    Σε συνέχεια της ανάρτησή σας με τίτλο: "ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΤΩΝ" της 24/10/2010 σας αποστέλλουμε την επίσημη θέση της εταιρείας ΔΕΛΤΑ (έχουμε στη διάθεσή μας και την επίσημη θέση της Tetra Pak αλλά είναι σε pdf αρχείο. Εάν σας ενδιαφέρει παρακαλώ πολύ όπως μου αποστείλετε ένα emai σας ώστε να σας αποστείλω και τη θέση της Tetra Pak.) Ευελπιστούμε στην άμεση δημοσίευση των κάτωθι με σκοπό, τόσο την ορθή και έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών σας, όσο και την αποκατάσταση της εικόνας της εταιρείας μας.
    Εδώ και αρκετό διάστημα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα email, που αφορά στη συσκευασία γάλακτος και διαδίδει ανακρίβειες, που όχι μόνο δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις αλλά και ένα κλίμα ανασφάλειας στο καταναλωτικό κοινό.

    Επειδή αυτό το θέμα αγγίζει όλους μας, θα θέλαμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι τα όσα αναφέρονται είναι ψευδή και αποτελούν ανεύθυνες διαδόσεις που στοχεύουν στην υποβάθμιση της αξίας του γάλακτος. Για την ορθή και έγκυρη ενημέρωσή σας παραθέτουμε την επίσημη απάντηση της εταιρείας μας που εξηγεί το θέμα των αριθμών στη βάση της συσκευασίας του γάλακτος αλλά και της απόσυρσης ληγμένων προϊόντων.

    Ο αριθμός που αναγράφεται στο κάτω μέρος της συσκευασίας των προϊόντων γάλακτος είναι ο αριθμός του γεμιστικού της μηχανής που εμφιαλώθηκε η συγκεκριμένη συσκευασία. Ο αριθμός αυτός είναι απαραίτητο να αναγράφεται στα πλαίσια του συστήματος ιχνηλασιμότητας που πρέπει να εφαρμόζεται από όλες τις εταιρείες.
    Το φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ παράγεται από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα, το οποίο συλλέγεται καθημερινά από επιλεγμένες φάρμες σε όλη την Ελλάδα και παστεριώνεται στα 2 εργοστάσια μας στον Ταύρο Αττικής και στη Σίνδο Θεσσαλονίκης λίγες ώρες πριν διατεθεί στα καταστήματα. Κάθε συσκευασία φέρει πάνω της τον αριθμό ταυτότητας ο οποίος μας επιτρέπει να γνωρίζουμε μέχρι και τη φάρμα παραγωγής του γάλακτος που περιέχεται.
    Όταν το γάλα φθάσει στην ημερομηνία λήξης του, αποσύρεται από τα καταστήματα, και αφού υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία σε ειδικές εγκαταστάσεις στη Λαμία, διατίθεται σαν ζωοτροφή στους χοιροτρόφους.
    Η ποιότητα των προϊόντων μας και η ασφάλεια των ανθρώπων που καθημερινά τα επιλέγουν είναι άμεσο μέλημά μας και καθοδηγεί κάθε μας δράση. Έχει ιδιαίτερη σημασία για μας, ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε τις επιστροφές, προστατεύοντας τον καταναλωτή από χρήση προϊόντων που έχουν λήξει.
    Στηριζόμαστε και στη δική σας βοήθεια για να σταματήσουμε τις ανεύθυνες διαδόσεις που στοχεύουν στην υποβάθμιση της αξίας του γάλακτος.

    Με εκτίμηση,

    Παναγιώτα Τσιφουρντάρη
    Διευθύντρια Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
    VIVARTIA A.B.E.E.
    12o χλμ Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας
    144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
    Τηλ: 210 3494438
    Fax: 210 3494409
    E-mail: giotsi@vivartia.com
    Web: www.vivartia.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.