5 Οκτ 2010

Νέο φτωχολόγιο για τους Δημοσίους υπαλλήλους προωθεί η κυβέρνηση


 


Οι θέσεις και το πλαίσιο αρχών, που παρουσιάστηκαν από την Κυβέρνηση στη χθεσινή συνάντηση με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το “νέο μισθολόγιο”, επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας ότι η Κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ένα “μισθολόγιο” που θα το χρησιμοποιήσει ως εργαλείο για την παραπέρα περικοπή των εισοδημάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Το στόχο αυτό εξάλλου εξυπηρετεί και η παρουσίαση των επιλεκτικά στατιστικών στοιχείων για τη σύγκριση των αμοιβών στην Ελλάδα αλλά και τις άλλες χώρες, για τη δημιουργία εντυπώσεων.
Κανένας όμως δεν μπορεί να αποπροσανατολιστεί και να τρέφει αυταπάτες για την πολιτική της Κυβέρνησης.
Η θέση ότι το «μισθολόγιο» θα συνταχθεί στα πλαίσια του μνημονίου, στο οποίο όπως είναι γνωστό προβλέπεται η κατά 2,5 δις μείωση των δαπανών για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης για τη μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων του Δημοσίου. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν προωθεί τη διαμόρφωση ενός νέου μισθολογίου αλλά ενός νέου φτωχολογίου.
Το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώνεται και από τις επιμέρους αρχές και ερωτήματα που διατυπώθηκαν για το “νέο μισθολόγιο”, όπως ο διαχωρισμός παλαιών και νέων υπαλλήλων, η συνέχιση της επιδοματικής πολιτικής, η σύνδεση των μισθών με την  “κομματική αξιολόγηση” και το παραγόμενο αποτέλεσμα κλπ.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση τα παραπάνω δεν πρέπει να συμμετέχει και να νομιμοποιήσει με την παρουσία της σε επιτροπές τις σκοπιμότητες της Κυβέρνησης.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα μας για την κατάργηση του μνημονίου και της περικοπής των δικαιωμάτων μας.

Η επιτυχία της απεργίας  στις 7 του Οκτώβρη πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.                                                                                                     
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.