12 Σεπ 2010

Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα η συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ BLOGGER

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.
9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Aπο το nylon...http://citypress-gr.blogspot.com/

2 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να καταθέσω τις απόψεις μου γι' αυτό το σοβαρό θέμα. Καί το χαρακτηρίζω σοβαρό διότι, μέσα από αυτούς τους διαύλους μπορεί κανένας να έχει κάποια πιό έγκυρη πληροφόρηση, αλλά καί να καταθέτει τις απόψεις του. Τα άλλα μέσα γίνονται συχνά όργανα προπαγάνδας της εκάστοτε κυβέρνησης καί ιδιαιτέρως των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ, που τους παρέχει άφθονα οικονομικά από το υστέρημα του λαού. Επειδή, όμως, χρησιμοποιείται η ανωνυμία, πολλοί κάνουν κακή χρήση αυτής καί εκτρέπονται, πολλές φορές μάλιστα φθάνοντας στα άκρα, γιά να μην γίνουν καί τα Blogs αντιπαθητικό μέσον επικοινωνίας, καλό είναι να υπάρχει κάποιος έλεγχος. Δεν θα έλεγα απόλυτη λογοκρισία, γιατί πάμε σε άλλες καταστάσεις, όμως, πρέπει να υπάρχει μία συγκράτηση των ασεβών. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταθέτει κάποιος την αγανάκτησή του χωρίς τον αντιπαθή τρόπο των ύβρεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.