7 Σεπ 2010

Παρε τα λεφτα και.....τρεχα ! ! !


“Πάρε τα λεφτά και τρέχα”. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τις καταθέσεις τον Ιούλιο οι οποίες μειώθηκαν κατά 4,3 δισ. ευρώ, στα 212,3δισ. Ευρώ. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις γυρίζουν την πλάτη στις τράπεζες επειδή αδυνατούν...
να μαζέψουν χρήματα για αποταμίευση. Μάλιστα, από την αρχή του έτους το σύνολο των καταθέσεων έχει μειωθεί κατά 26 δισ. ευρώ ή κατά 11%.
Όσον αφορά στις καταθέσεις των νοικοκυριών τον Ιούλιο συγκρατήθηκαν οι εκροές με αποτέλεσμα το υπόλοιπο τους να μειωθεί κατά 1,14 δισ. ευρώ στα 177,8 δισ. ευρώ από 179,05 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουνίου.
Από το τέλος Δεκεμβρίου όμως τα νοικοκυριά έχουν αποσύρει από τις τράπεζες περίπου 19 δισ. ευρώ. Που τα πήγαν; Οι έχοντες στο Λιχτενστάιν, την Ελβετία, το Λουξεμβούργο και την Κύπρο. Εκείνοι που έχουν μικρό κομπόδεμα είτε τα σπαταλούν για να τα βγάλουν πέρα, είτε τα έχουν… στο σεντούκι φοβούμενοι οικονομικό κραχ.
Συνολικά, οι συνολικές καταθέσεις διαμορφώθηκαν στα 247,6 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 2,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 10,3% σε ετήσια βάση. Οι εκροές επιταχύνθηκαν στα 6,5 δισ. τον Ιούλιο από 4,4 δισ. τον Ιούνιο και 1,9 δισ. το Μάιο, με το συνολικό μέγεθος να προσδιορίζεται στα 31,3 δισ. ευρώ μέχρι στιγμής στο έτος.                                                                                          ...http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.