5 Ιουλ 2010

Τα πρωτοσελιδα των σημερινων εφημεριδων

Η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», το Ασφαλιστικό, καθώς και οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ολι Ρεν και του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν για το Μνημόνιο είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σφήνα ΔΝΤ για περικοπή μισθών. Λάδι στη φωτιά, την ώρα που ΓΣΕΕ-εργοδότες προσπαθούν για συμφωνία".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρεκόρ εγκληματικότητας στην Ελλάδα. Νέες απεχθείς μεθόδους εφαρμόζουν οι κακοποιοί".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πενία τέχνας κατεργάζεται λέει ο λαός, αλλά η φαντασία κάποιων ληστών, φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Αφού οι τράπεζες δεν έχουν πια χρήμα, τα ψιλικατζίδικα που "χτυπούν" κάθε μέρα δίνουν πενταροδεκάρες και τα βενζινάδικα είναι... μείον, οι ληστές το'ριξαν στο ...βίβερε περικολαζαμέντε, και η αλήθεια είναι, ότι ανέβασαν τον πήχυ ψηλά! Και βεβαίως, η εγκληματικότητα βρίσκεται σε ύψη ρεκόρ".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παγίδες και στη διαδοχική ασφάλιση. Με υπουργική απόφαση μπορούν να μεταβληθούν οι συντελεστές για τον υπολογισμό των συντάξεων!"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οριακές βελτιώσεις για τους εργαζομένους που έχουν ασφαλισθεί σε καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης και θα συνταξιοδοτηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2011 προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες ότι θα αρθούν οι αδικίες που υπάρχουν στο υφιστάμενο καθεστώς, τελικά οι αλλαγές είναι άνευ ουσίας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ολοκληρωτική κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού και συνταγματική εμπλοκή με τις διατάξεις του Μνημονίου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κορύφωση της ανησυχίας της Τρόικας για ενδεχόμενο κραχ του Προγράμματος Σταθερότητας-ακόμα και πριν από την αυτοδιοικητική κάλπη του Νοεμβρίου- αποκαλύπτεται από την ωμή- αποικιοκρατικού τύπου παρέμβαση του Επιτρόπου Ολι Ρεν προς την κυβέρνηση να ξεχάσει τις εκλογές και να διαθέσει όλα τα θεσμικά αποθεματικά της προκειμένου να περάσει το Ασφαλιστικό και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά ως το τέλος του μηνός, οπότε και θα οριστικοποιηθεί το νέο πακέτο μέτρων".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ανάπτυξη η μόνη λύση. για την άμεση ανάγκη λήψης αναπτυξιακών μέτρων μιλούν διεθνείς παράγοντες". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο Ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν δήλωσε δίκην πραίτωρος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Ελλάδα:"Ξεχάστε τις εκλογές!" Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα περιορισμένης πολιτικής δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας".

ΕΘΝΟΣ: "Κύμα φυγής από τα ιδιωτικά σχολεία. Η οικονομική κρίση οδηγεί τους μαθητές στη δημόσια εκπαίδευση". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανατροπές στον χώρο της εκπαίδευσης φέρνει η οικονομική κρίση. Οι μαθητές στρέφονται στα δημόσια σχολεία, εγκαταλείποντας τα ιδιωτικά. Στροφή παρατηρείται και στις επιλογές των γονέων για τους παιδικούς σταθμούς".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στη μέγγενη Αλβανίας - Τουρκίας". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οι εχθροί της Ελλάδος κύκλω περιπατούσι αυτής και απεργάζονται την εδαφική της ακεραιότητα, περιφρονώντας Διεθνές Δίκαιο και Κανόνες. Αυτοί, δεν είναι αόρατοι, έχουν όνομα: Είναι οι Τούρκοι, οι Αλβανοί που μας συσφίγγουν σαν μέγγενη και θέλουν να μας εξευτελίσουν εθνικά. Εμείς, όμως αγρόν αγοράζουμε και αδιαφορούμε, ενώ βλέπουμε προ των πυλών τον κίνδυνο να μας απειλεί".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ηχηρό ράπισμα για το ψαλίδισμα των μισθών στην κυβέρνηση από τον επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος-Καν".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η μείωση των μισθών δεν είναι λύση αποκάλυψε στους "Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς" ο επικεφαλής του ΔΝΤ. Εξέφρασε επιφυλάξεις για την επιτυχία ενός προγράμματος νέων μισθολογικών περικοπών. Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους γιατί αυτή σχετίζεται ελάχιστα με το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας. Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό. Το πρόβλημα είναι ο ανταγωνισμός. Τι δείχνουν τα στοιχεία σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέο χαράτσι στους ημιυπαίθριους. Εξαπάτηση από Μπιρμπίλη-Παπακωνσταντίνου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ενώ με εγκύκλιο στις 3 Μαΐου διαβεβαίωναν ότι "δεν επιβάλλονται νέα πρόστιμα για τους ρυθμισθέντες χώρους και δεν οφείλονται αναδρομικά φόροι και εισφορές (ΙΚΑ, μεταβίβασης κλπ)", με νεότερη εγκύκλιο στις 15 Ιουνίου ορίζουν ότι "τα θέματα φορολόγησης που εμπίπτουν στη ρύθμιση είναι αποκλειστικής αρμοδιότητος του υπουργείου Οικονομικών".

ΕΣΤΙΑ: "Ευκαιρία για την Ελλάδα. Να γίνουν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές". Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν συνειδητοποιήσουν οι υπουργοί της Κυβερνήσεως Παπανδρέου την ευκαιρία και επιδείξουν το απαιτούμενο πολιτικό θάρρος, θα θέσουν την σφραγίδα τους στις μεγαλύτερες διαρθρωτικές αλλαγές που θα έχουν γίνει στον τόπο μας μετά την Μεταπολίτευση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ασφαλιστικό: Πανάκριβη η εξαγορά πλασματικού χρόνου".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "χρυσή" γίνεται η εξαγορά για τους εργαζομένους- σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία - του πλασματικού χρόνου (έως 7 έτη) που προβλέπεται να ισχύσει από το 2011 με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Και αυτό, γιατί για τους άνδρες η εξαγορά μέχρι 7 έτη προϋποθέτει περίπου 22.000 ευρώ και για τις γυναίκες περίπου 16.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2011".

Η ΧΩΡΑ: "Η χούντα του μνημονίου υπεράνω του Συντάγματος. Ολι Ρεν: Δική σας υπόθεση το Σύνταγμα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καμπανάκι για τη χώρα μας "χτυπούν" τόσο ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, όσο και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν, τονίζοντας πως οι επιταγές του Μνημονίου είναι υπεράνω του Ελληνικού Συντάγματος και πως η χώρα μας χρειάζεται άμεσα ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας".

City Press: "Ψάχνουν τώρα την ανάπτυξη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "θετικά μηνύματα διατυπώνονται το τελευταίο διάστημα τόσο από τις αγορές όσο και από διάφορα διεθνή ΜΜΕ για την εξέλιξη του τουριστικού ρεύματος τη φετινή χρονιά. Αν και εκτιμήσεις φορέων κάνουν λόγο είτε για μείωση έως και 10% στην τουριστική κίνηση (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας) είτε για διατήρησή της στα επίπεδα του 2009 (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα ως τουριστικό προορισμός φαίνεται να κερδίζει διαρκώς έδαφος".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Σε κίνδυνο το μετρό. Η απαίτηση του αναδόχου για επιπλέον 100 εκατ. ευρώ απειλεί το έργο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επιχείρηση αισιοδοξία. Παρέμβαση ετοιμάζει ο Γ. Παπανδρέου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παρέμβαση ετοιμάζει ο πρωθυπουργός για να απαντήσει στη φημολογία περί νέων μέτρων και αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους. Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η αξιολόγηση της τρόικας, η οποία θα γίνει εντός του Ιουλίου, θα είναι θετική για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου, γεγονός που θα αποτελέσει καταλύτη για τη βελτίωση του κλίματος στις αγορές αλλά και στην κοινωνία".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Έρχονται αυξήσεις ΦΠΑ και αντικειμενικών το 2011".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέα επέκταση του βασικού ΦΠΑ 23% σε προϊόντα και υπηρεσίες που σήμερα έχουν χαμηλό συντελεστή 11%, αλλά και αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων προαναγγέλλει για το 2011 ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξη που παραχώρησε στη "Ν", αποκαλύπτει ότι έρχονται ανατροπές στον ελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό, ενώ σύντομα έρχονται και νέες λίστες από το ΣΔΟΕ με "πολλά και μεγάλα ονόματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 5/7/2010

http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.