# #

11 Ιουλ 2010

Νέα πρωτοφανή χαριστική ρύθμιση σε 300.000 επιχειρήσεις που χρωστούν σχεδόν 9 δισ. ευρώ (μόνο στο ΙΚΑ)

Νέα πρωτοφανή χαριστική ρύθμιση σε 300.000 επιχειρήσεις που χρωστούν σχεδόν 9 δισ. ευρώ (μόνο στο ΙΚΑ) πρόσφερε με τροποποίηση της τελευταίας στιγμής στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας Αν. Λοβέρδος.

Συγκεκριμένα, με νέα ευνοϊκή ρύθμιση παρέχει έκπτωση έως 80% στις ανεξόφλητες ασφαλιστικές εισφορές 300.000 επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία ή έκπτωση 60% επί των πρόσθετων τελών σε περίπτωση τμηματικής εξόφλησης. Μάλιστα, στη ρύθμιση προβλέπεται πως αυτά ισχύουν και για οφειλέτες «οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση ή έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης οφειλετών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 3833/10 και τηρούν τους όρους αυτής».

*Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εργασίας, μπροστά στον κίνδυνο καταψήφισης των άρθρων του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, απέσυρε μεν τα επίμαχα άρθρα 73 και 74, για τη διαιτησία, τα οποία ωστόσο θα επανέλθουν εντός τριμήνου με Προεδρικό Διάταγμα. Επίσης, για αυτή την εξέλιξη της τελευταίας στιγμής επικαλέστηκε "κοινή θέση και συμφωνία των "κοινωνικών εταίρων" για το θέμα της διαιτησίας", προκαλώντας την άμεση διάψευση και τη σφοδρή αντίδραση των συνδικάτων.

Η ΑΥΓΗ, Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/07/2010

1 σχόλιο:

  1. O ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ,ΞΥΝΗΣ, ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 3.300.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΤΑ ΠΛΑΣΤΗ,ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.