1 Ιουν 2010

Έρευνα για την πολυτελή κατοικία του....


Στην Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ παραπέμπεται η υπόθεση του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, προκειμένου να ερευνηθούν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με την αγορά κατοικίας του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η Επιτροπή Διαφάνειας θα εξετάσει όλες τις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ.Τσοχατζόπουλου, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα εσωτερικής έρευνας που ....Στην Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ παραπέμπεται η υπόθεση του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, προκειμένου να ερευνηθούν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με την αγορά κατοικίας του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η Επιτροπή Διαφάνειας θα εξετάσει όλες τις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ.Τσοχατζόπουλου, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα εσωτερικής έρευνας που διεξήχθη ήδη για την οικονομική κατάσταση του πρώην υπουργού και θα εκδώσει πόρισμα για το αν δικαιολογείται η αγορά της πολυτελούς κατοικίας που αποτιμάται στα 6,5 εκατ. ευρώ.

Η παραπομπή Τσοχατζόπουλου στις διαδικασίες της Επιτροπής Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία έλαβαν επίσης μέρος ο υπουργός Επικρατείας Χ.Παμπούκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής, ο Νικ.Αθανασάκης και η Ρ.Βάρτζελη.

Όπως έγινε γνωστό, εκτιμήθηκε ότι δεν μπορεί να επιβληθούν κυρώσεις στον κ.Τσοχατζόπουλο με βάση δύο δημοσιεύματα, καθώς δεν προκύπτει από αυτά παράνομη πράξη, η οποία επισύρει κομματική ποινή ή πολιτική αποδοκιμασία, αλλά απαιτείται περαιτέρω έρευνα.

Υποστηρίχθηκε, επίσης, ότι ο πρώην υπουργός έχει δηλώσει στις αρμόδιες αρχές όλες τις πηγές των χρημάτων που δόθηκαν από τον ίδιο και τη σύζυγό του για την αγορά της κατοικίας και, ως εκ τούτου, με τα υπάρχοντα στοιχεία δεν τίθεται πολιτικό ζήτημα.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.