20 Ιουν 2010

Με δύο διδακτορικά... συμβασιούχος στο Δημόσιο

Κώστας Περεζούς
«Εκρυβα το διδακτορικό...»

Ο Κώστας Περεζούς, αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών Αγγλικού Πανεπιστημίου, έκανε μεταπτυχιακά σε άλλο βρετανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και στη συνέχεια διδακτορικό στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

«Παράλληλα με το διδακτορικό, εργάστηκα για 6 μήνες ως ωρομίσθιος ερευνητής και άλλα 2 χρόνια ως μεταφραστής επιστημονικών κειμένων. Εστειλα στη συνέχεια βιογραφικά οπουδήποτε υπήρχε κάτι σχετικό», μας λέει.

«Τα ΙΕΚ που απάντησαν, θεωρούσαν ότι είχα υπερβολικά πολλά προσόντα και με παρέπεμπαν στα κολέγια. Αναγκάστηκα να στραφώ στην ανειδίκευτη εργασία, ενώ στις αιτήσεις που υπέβαλα δεν ανέφερα το διδακτορικό προκειμένου να μην απορριφθώ. Πήγα σε συνεντεύξεις για υπάλληλος γραφείου αλλά ήμουν μεγάλος σε ηλικία και χωρίς σχετική προϋπηρεσία.

Τελικά με πήραν σε ιδιωτική εταιρεία όπου αμειβόμουν ως ανειδίκευτος με τον βασικό. Μετά μπήκα στο ταμείο ανεργίας, ενώ παράλληλα έστελνα αιτήσεις σε όλα τα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας για μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο σπουδών μου. Από τον περασμένο Οκτώβριο εργάζομαι τελικά ως έκτακτος καθηγητής σε περιφερειακό ΤΕΙ».

http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.