# #

7 Ιουν 2010

Αργούν να "πιάσουν" τα αστεία οι γυναίκες και δεν αναφερόμαστε μόνο σε ξανθιές


Η Δικαίωση ηρθε με.. επιστημονικό τρόπο
Νέα επιστημονική έρευνα παρατήρησε πως αντριδρούν διαφορετικά άντρες και γυναίκες όταν ακούν ένα αστείο. Οι γυναίκες φαίνεται πως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να καταλάβουν το αστείο, αλλά το απολαμβάνουν περισσότερο (σαν να λέμε πως οι άντρες γελάνε με το που το ακούνε).
Δείχνουν δηλαδή πως επιζητούν τα έξυπνα αστεία, καθώς δεν συνηθίζουν να γελάνε στα "κρύα" αστεία. Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, υπό τον καθηγητή Άλαν Ράις, διευθυντή του Κέντρου Διεπιστημονικών Ερευνών στις Επιστήμες του Εγκεφάλου, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Για τα αποτελέσματα μελετήθηκαν οι εγκέφαλοι δέκα ανδρών και δέκα γυναικών, στους οποίους έδειξαν διάφορα αστεία ή αδιάφορα καρτούν και, ανάλογα με το πόσο αστεία τους φάνηκαν, τους ζητήθηκε να πατήσουν ορισμένα κουμπιά. Το πείραμα έδειξε ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερα τμήματα του εγκεφάλου τους από ό,τι οι άνδρες και παράλληλα, έχουν εκ των προτέρων λιγότερη αναμονή ότι θα το βρουν αστείο.

Διαπιστώθηκε ακόμη ότι αντιδρούν στο αστείο με μια ελαφριά χρονική υστέρηση σε σχέση με τους άνδρες, αλλά το απολαμβάνουν περισσότερο. Τώρα η ομάδα του καθηγητή Ράις διεξάγει νέο πείραμα με παιδιά για να δει κατά πόσο είναι γενετικές οι διαφορές των δυο φύλων ή επηρεάζονται από το περιβάλλον ανατροφής................http://www.blogotsarka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.