23 Μαΐ 2010

Φαίνεται ότι η Ντόρα το αποφάσισε τελικά. Θα κάνει κόμμα .Ποιοι θα τη ακολουθησουν???


Το 1% Χανίων – Ευρυτανίας κάνει κόμμα

Φαίνεται ότι η Ντόρα το αποφάσισε τελικά. Θα κάνει κόμμα .

Όπως εκτιμούν καλά πληροφορημένοι παρατηρητές δεν θα περιμένει να γίνουν πρώτα οι εκλογές και να καταστεί έτσι ο Σαμαράς πανίσχυρος και στο μεταξύ να χάνουν χρόνο και χρήμα οι φίλιες δυνάμεις.

Την πιέζει όπως λένε πολύ και ο Ισίδωρος που γνωρίζει πόσο απαραίτητο είναι ένα κόμμα για να συντηρήσει το ηθικό, μαζί με τις ανάγκες των φίλων επιχειρηματιών και τα ρουσφέτια της κομματικής πελατείας.

Φυσικά ένα τέτοιο κόμμα θα είναι πολύ χρήσιμο στον κ. Παπανδρέου και το ΔΝΤ που ψάχνουν συμμάχους για να καταστεί ευκολότερο το έργο τους.

(Να δω λοιπόν κυβέρνηση συνασπισμού ΠΑΣΟΚ – Αγίας Οικογένειας κι ας πεθάνω πλήρως δικαιωμένος σ΄ αυτήν την ρημάδα την ζωή)

Ποιους θα πάρει και ποιοι θα την …αφήσουν

Θεωρείται βέβαιο ότι στο νέο κόμμα θα ακολουθήσουν τη Ντόρα οι βουλευτές κ. Κιλτίδης και Κοντογιάννης από τη ΝΔ.

«Σίγουρη» θεωρείται επίσης και η μεταγραφή του κ. Βορίδη από τον ΛΑΟΣ, τον οποίο η κ. Μπακογιάννη καταχειροκρότησε στην πρόσφατη ομιλία του στην Βουλή για τα μέτρα.

Πέραν τούτων όμως, μάλλον ουδέν.

Οι «δικοί» της Μ. Γιακουμάτος και Έλσα Παπαδημητρίου δεν είναι καθόλου σίγουρο αν θα την ακολουθήσουν. Όπως και οι κ. Γιαννόπουλος και Κεδίκογλου.

Για τους κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Κ. Χατζηδάκη και Ν. Δένδια δεν τίθεται καν θέμα επειδή στηρίζουν σταθερά Σαμαρά.

Ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης θα πάει με τον ισχυρότερο που είναι ο Αντώνης, ενώ ο βουλευτής Λακωνίας κ. Αποστολάκος έχει συνταχθεί ήδη με τον κ. Σαμαρά, όπως άλλωστε και ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, παρά το γεγονός ότι στήριξε Ντόρα στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Ακούγεται τέλος το όνομα ενός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ που είχε ταχθεί από νωρίς υπέρ των μέτρων. Οπότε δεν θα προβληματιστούν και για το όνομα. Θα μπορούν άνετα να το αποκαλέσουν «Κόμμα Στήριξης ΔΝΤ»

Αυτές είναι οι πληροφορίες. Ποια είναι η γνώμη μας;

Τι θα κάνει ο Σαμαράς;

Κόμματα και πολιτικοί σχηματισμοί δεν γίνονται για προσωπικούς λόγους. Τα κόμματα δημιουργούνται για πολιτικούς και κοινωνικούς λόγους και όσοι θα ακολουθήσουν τη Ντόρα δεν εκφράζουν παρά μόνο τον εαυτός τους και τα προσωπικά τους συμφέροντα. Κανέναν άλλο.

Εκτιμούμε επίσης ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα πρέπει να κάθεται και να ακούει τι του λένε, αλλά να κινηθεί άμεσα. Η απομάκρυνση των πιστών της Ντόρας από τη ΝΔ είναι μονόδρομος. Για να σταματήσει επιτέλους αυτός ο κύκλος εσωστρέφειας και να ασχοληθεί με τον ξεσηκωμό που έρχεται.

Με όλη εκείνη την κινητοποίηση όλων των «προυχόντων» της ΝΔ και όλων των ΜΜΕ για την εκλογή της Ντόρας κατάφεραν να πάρουν 300.000 ψήφους. Πόσοι από αυτούς έχουνε μείνει;

Να πούμε 100.000 Κρητικοί, Ευρυτάνες και επιχειρηματίες ευνοημένοι κάθε μορφής; Πέραν αυτών ουδείς. Καμία απήχηση, εκτός από μίσος έναντί της, δεν έχει η Αγία Οικογένεια σε άλλους κομματικούς χώρους.

Αντιστοιχούν στο 1% του εκλογικού σώματος. Τόσο είχε πάρει και ο Επίτιμος όταν είχε κατέλθει μόνος του.

Αν λοιπόν ο Σαμαράς δεν ρισκάρει να χάσει 1% για να απογειωθεί εκλογικά πετώντας τα βαρίδια, θα υποστεί το γνωστό «πριόνισμα».

Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τη Ντόρα και τους δικούς της.

Μπορεί να ρωτήσει τον Καραμανλή, σχετικά.

Και στο κάτω κάτω θα χάσει 1% από τη Ντόρα – αν το χάσει – και θα πάρει ένα 15% από τους άλλους χώρους που έρχεται.

Αρκεί – επιτέλους – να καταλάβει ένα πράγμα. Όλα αυτά τα επιτελεία στα οποία έχει εγκλωβιστεί δεν προσφέρουν τίποτα. Χαμένος κόπος είναι

Ο ίδιος και ο κόσμος που τον ψήφισε μετράει – κι αυτοί που κερδίζει κάθε ημέρα μόνος του.

Το έχουμε πει δεκάδες φορές: Ο κόσμος τον έκανε αρχηγό της ΝΔ ο κόσμος θα τον κάνει πρωθυπουργό.

ΥΓ. Επειδή είστε οι εξυπνότεροι αναγνώστες του Διαδικτύου ιδού στο πρωτοσέλιδο στο «Καρφί» της Ντόρας και άλλων κρητικών δυνάμεων η τακτική φθοράς που ακολουθεί και αναπαράγεται με την μια ή την άλλη μορφή και στον άλλο Τύπο – επειδή βαριόμαστε να την αναλύσουμε
http://www.antinews.gr/?p=46949

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.