# #

23 Μαΐ 2010

Να αποχωρήσει από την “Βουλή της ντροπής” ΟΡΙΣΤΙΚΑ ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητα ο Αλεκος Αλαβανος..


Να αποχωρήσει από την “Βουλή της ντροπής” ζητά ο Αλέκος Αλαβάνος από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News.
Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συμμετάσχει άλλο σε μια τέτοια Βουλή, καλώντας τα μέλη σε κοινοβουλευτική ανταρσία.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Αλαβάνος θεωρεί ότι “έχει ήσυχη την συνείδηση του” επειδή όπως υποστηρίζει δεν γοητεύτηκε από τις σειρήνες τους συστήματος.

“Υπάρχει αξιόλογος κόσμος ακόμη στον ΣΥΝ. Αγωνιστές και αγωνίστριες που μπορούν τελικά να κατανοήσουν ότι αυτή η «αριστερή στροφή» που με τόσο ενθουσιασμό ξεκινήσαμε μαζί, είναι περισσότερο ακόμη αναγκαία στη σημερινή Ελλάδα της κατάρρευσης” , λέει με νόημα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ευρώ δεν είναι άγιο δισκοπότηρο

"Αν είναι να επιλέξω ανάμεσα στη μισή κοινωνία άνεργη με το ευρώ και στην πλήρη απασχόληση χωρίς το ευρώ, θα επιλέξω το δεύτερο. Το ευρώ δεν είναι ιερό δισκοπότηρο για να το σεβόμαστε σε κάθε περίπτωση. Η ευρωζώνη πρέπει να αποδείξει ότι είναι χρήσιμη στις κοινωνίες. Η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι τόσο πρόβλημα για μας όσο για την ευρωζώνη. Θα είναι η αρχή του τέλους της”, λέει ο Αλέκος Αλαβάνος.

Μάλιστα, θεωρεί πως πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους, καθώς οι δανειστές θα μείνουν “ενθουσιασμένοι” αν πάρουν πίσω έστω τα μισά από όσα μάς έχουν δανείσει.

ΠΗΓΗ http://mantatanews.blogspot.com/2010/05/blog-post_7878.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.