# #

7 Μαρ 2010

αναγνωρισε το κογκρεσο την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ..αλλα..


Μια απόφαση χωρίς (προεδρική) συνέχεια
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η νέα διαμάχη της Αγκυρας με την Ουάσιγκτον με αφορμή τη γενοκτονία 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων στο περιθώριο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν σημαίνει ότι το συγκεκριμένο σχέδιο ψηφίσματος θα φτάσει άμεσα να εγκριθεί από την Ολομέλεια του Κογκρέσου, πολύ περισσότερο δε ότι θα φτάσει ως τη Γερουσία και, τελικά, το γραφείο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Χωρίς την προεδρική υπογραφή δεν μπορεί να υπάρξει επίσημη αναγνώριση της γενοκτονίας.

Ακόμη και αν δεν υπήρχαν αντιδράσεις, πρόκειται για μια χρονοβόρο διαδικασία με πολλά εμπόδια, τόσο γραφειοκρατικά όσο και πολιτικά. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο. Και το 2007 η ίδια επιτροπή είχε υιοθετήσει ανάλογο ψήφισμα, αλλά εξαιτίας των πιέσεων της κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους δεν έφτασε ποτέ ως την Ολομέλεια.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο πρόεδρος Ομπάμα είχε υποσχεθεί ρητά την αναγνώριση της γενοκτονίας, προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους του αρμενικού λόμπι, αλλά στη συνέχεια «ανέκρουσε πρύμναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.