# #

7 Μαρ 2010

οι «γνωστοί-άγνωστοι» με τις γραβάτες



Αναγκάζουν λοιπόν τον απλό εργαζόμενο να πληρώσει το λογαριασμό ενός διαρκούς πάρτυ στο οποίο δεν συμμετείχε ποτέ. Να επωμιστεί τη σπατάλη στην οποία επιδίδονται αυτοί και τα κομματικά τους πελατολόγια μέσα σε αυτό το σύστημα-ρουφήχτρα δημόσιου χρήματος που έχουν εγκαταστήσει εδώ και χρόνια.
Οι προηγούμενοι εξελέγησαν με σύνθημα την αξιοκρατία και τηδιαφάνεια και αποδείχτηκαν πρωταθλητές στη διαφθορά. Ετούτοι εξελέγησαν με σύνθημα την κοινωνική δικαιοσύνη και αυξάνουν 2 μονάδες τον ΦΠΑ. Τον φόρο που πληρώνουν όλοι με ίδιο ποσοστό ανεξάρτητα από την οικονομική ισχύ τους. Όλοι εκτός από τους επιχειρηματίες που δεν τον καταβάλουν καν γιατί βαφτίζουν προσωπικές τους δαπάνες σαν εταιρικές, οπότε ο ΦΠΑ για αυτούς εκπίπτει.
Ζητούν μάλιστα συναίνεση και επικαλούνται την εθνική συνοχή. Η συναίνεση και η εθνική συνοχή όμως θα έχουν νόημα μόνο όταν καθίσουν στο σκαμνί οι εκάστοτε Βατοπεδινοί, Δομημένοι, Υπεράκτιοι και όλοι οι καταχραστές του δημόσιου χρήματος, αυτοί οι «γνωστοί-άγνωστοι» με τις γραβάτες που λεηλατούν ανενόχλητοι τη δημόσια περιουσία και δίνουν και συμβουλές από πάνω για το πως θα ξεφύγουμε από την κρίση.
Θα έχουν νόημα μόνο όταν καταργήσουν τον ιδιότυπο κρατικό καπιταλισμό ανατολικού τύπου που επιτρέπει τρελές μπίζνες στους αυλικούς των υπουργών. Που βγάζει κρατικά ομόλογα από τη μία τσέπη του δημοσίου για να τα βάλει στην άλλη μοιράζοντας προμήθειες σε φίλους χρηματιστές του υπουργού ή που πληρώνει 2 εκατομμύρια ευρώ για έναν ιστοτόπο υπουργείου που στην ελεύθερη, από φίλους υπουργών, αγορά θα κόστιζε 500 ευρώ.
Θα έχουν νόημα όταν σταματήσουν το χάρισμα χρημάτων με χίλιους τρόπους σε ημέτερους ρουσφετοδέκτες και το χάρισμα των φόρων σε «άπορους» γιατρούς του Κολωνακίου και "φτωχούς" μεγαλοεπιχειρηματίες.
Μέχρι να τα κάνουν όλα αυτά, η συναίνεση είναι παγίδα και η εθνική συνοχή απάτη.
ΑΠΟ ΣΑΛΑΤΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.