# #

2 Δεκ 2022

Μην γκρινιάζετε! Τα αξίζουμε όσα παθαίνουμε!


 

Βάζω στοίχημα ότι το 99% των Ελλήνων δεν έχει ιδέα, για το περιεχόμενο του Συντάγματος, βάσει του οποίου κυβερνάται η χώρα.

Αλλωστε, δεν διδάσκεται, παρά μόνο στις Νομικές Σχολές.

Ολες οι κυβερνήσεις αποφεύγουν να ξεστραβώσουν τους πολίτες, ή έστω, να τους καλέσουν να τηρήσουν το ακροτελεύτιο άρθρο του.

Ναι! Εκείνο το παλιό 114, που έγινε σύνθημα αντίστασης άλλων εποχών και τώρα αποτελεί το120ο.
Η τελευταία παράγραφος ορίζει:
"H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία."
ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ! Αυτό λέει πατριώτες!

Και μεις δεχθήκαμε κάθε παραβίαση του!
Με την βία των δυνάμεων καταστολής, με την βία των υποχρεωτικοτήτων, με την βία των εκβιασμών, με την βία των αποκλεισμών, από την κοινωνική ζωή.

Αφήσαμε να μας παίρνουν τα σπίτια, τους δημόσιους δρόμους, τα δημόσια λιμάνια και τις ακτές, το δημόσιο ορυκτό μας πλούτο, το δημόσιο ρεύμα, την δημόσια Παιδεία, την προστασία και την ασφάλεια των οικογενειών μας, τα ατομικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα μας, την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων, την εξασφάλιση της εργασίας μας, που είναι υποχρέωση του κράτους, τις συντάξεις αξιοπρέπειας, που είναι συνταγματικό μας δικαίωμα και επί χρόνια, τώρα, χάνουμε, σταδιακά και το δικαίωμα στην Δημόσια Υγεία!

Κάποια τσουτσέκια, που κυβέρνησαν, κατά καιρούς, αλλά και άλλα που διεκδικούν εξουσία, λυμαίνονται κάθε θεσμό, είτε αυτός είναι η Δικαιοσύνη, είτε είναι εκλογικός νόμος, είτε είναι Ενημέρωση, για να διαστρεβλώσουν το Σύνταγμα και να το φέρουν στα μέτρα τους.

Σ΄αυτό συντελούν όλοι όσοι απαρτίζουν-διορισμένοι και μη-αυτούς τους θεσμούς! Με κάποιο τρόπο ελέγχονται από την εκάστοτε εξουσία, ή από προσωπικές φιλοδοξίες και κομματικές επιταγές.

Συντελούμε και μεις!
Που ξεχάσαμε τα καλά της κοινωνικής αλληλεγγύης και όχι της ελεημοσύνης, που ξεχάσαμε τους κοινούς αγώνες, στο όνομα του κάποιου κόμματος, ή ίδιου οφέλους, που μείναμε απαθείς και αδιάφοροι, όσο αυτοί παραβίαζαν το Σύνταγμα και μαζί τα δικαιώματα μας.

Κρίμα, που προδώσαμε το αίμα όσων αγωνίστηκαν, γι΄αυτά, που σήμερα, "βαριόμαστε" και να αναφέρουμε!

Πόσω μάλλον να τα ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ!!!

Μην γκρινιάζετε! Τα αξίζουμε όσα παθαίνουμε!

Μπορεί να είναι καρτούν

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.