# #

26 Οκτ 2020

Ελλάδα... η μόνη χώρα στον κόσμο με χωρικά ύδατα λιγότερο από 12 ναυτικά μίλια!!!!

 


  • 200 μίλια έχουν 4 χώρες
  • 30 μίλια έχει 1 χώρα
  • 13 μίλια έχουν 2 χώρες
  • 12 μίλια έχουν 143 χώρες (ανάμεσά τους και η ανίσχυρη και υπό κατοχή Κύπρος)
  • 6/12 μίλια έχει 1 χώρα. Η Τουρκία. Έχει 12 μίλια στον Εύξεινο Πόντο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ έχει 6 μίλια στο Αιγαίο. ( Τα έχει μάλιστα από το 1964, δηλαδή 18 χρόνια πριν την υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας)
  • 6 μίλια έχει 1 χώρα. Η Ελλάδα!
  • 3 μίλια έχουν 2 χώρες. Η Ιορδανία και τα νησιά Παλάου.
Η μεν Ιορδανία έχει μία πάρα πολύ στενή λωρίδα θάλασσας, από τις ακτές της οποίας η απόσταση από τις γειτονικές της χώρες είναι μικρότερη από 6 ναυτικά μίλια, οπότε ουσιαστικά έχει τη μέση γραμμή. Δεν έχει νόημα να έχει περισσότερα από 6. Και 200 μίλια να δηλώσει, τα ίδια χωρικά ύδατα θα έχει.

Τα δε νησιά Παλάου δεν έχουν κανένα γείτονα σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 μιλίων. Έχουν ΑΟΖ 200 μιλίων, στην οποία όχι απλώς κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά απαγορεύουν σε οιονδήποτε να κυνηγάει καρχαρίες. Δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Συμπέρασμα.
Πρακτικά, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο με χωρικά ύδατα λιγότερο από όσο προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο, κάτι που το ακολουθούν όλες οι χώρες του κόσμου, μέχρι και η Τουρκία.

– Γιατί η Ελλάδα δεν επεκτείνει στα 12 ναυτικά μίλια;

– Επειδή η Τουρκία έχει θέσει την επέκταση πέραν των 6 μιλίων, ως αιτία πολέμου (casus belli).

– Και τι σημαίνει αυτό;

– Τίποτα απολύτως. Είναι σαν να λέει ένα παιδάκι σε ένα άλλο «αν φας τη σοκολάτα που έφερες από το σπίτι σου, θα σε πλακώσω στο ξύλο και θα σου φάω και τη σοκολάτα».

Αν το κάνει, ΔΕΝ σημαίνει ότι είναι δικαιολογημένος. Το λέει μόνο για τσαμπουκά, για εκφοβισμό. Για να σπάσει το ηθικό στο παιδί και να το αποτρέψει από το να φάει τη σοκολάτα του.

Το άρθρο 2(4) του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ απαγορεύει ρητά και τη χρήση βίας, αλλά και την απειλή χρήσης βίας μεταξύ των μελών. Το casus belli είναι εξ ορισμού «απειλή χρήσης βίας». Δεν έχει καμία βάση, δεν αποτελεί καμία δικαιολογία, κανέναν λόγο για μελλοντική ενέργεια.

Αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα και η Τουρκία κάνει πόλεμο και ρίξει το πρώτο πυρ, ο επιτιθέμενος θα είναι η Τουρκία και όχι η Ελλάδα.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να φινλανδοποιηθεί στο μέλλον, εάν κάνει ή δεν κάνει κάτι.

Η Ελλάδα είναι ήδη φινλανδοποιημένη, δηλαδή χώρα μειωμένης κυριαρχίας. Χώρα μειωμένης κυριαρχίας είναι μία χώρα, όταν δεν ασκεί τα δικαιώματά της, διότι φοβάται έναν γείτονα, μία άλλη χώρα.

Ο μόνος τρόπος να σπάσει αυτό το φοβικό σύνδρομο, που διακατέχει την πολιτική μας τάξη, είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων σε 12 μίλια παντού. Όχι τμηματικά, διότι αυτό θα σήμαινε αποδοχή μίας δήθεν ειδικής περίπτωσης στο Αιγαίο.

Μετά τα τελευταία γεγονότα, όσο δεν το κάνουμε, τόσο παγιώνεται η εγκατάλειψη του δικαιώματός μας.

Η Τουρκία ΔΕΝ θα κάνει πόλεμο. 
Το casus belli ήταν εκφοβισμός, οποίος μάλιστα έχει πιάσει. 

Όπως και το παιδάκι δεν θα πλακώσει ποτέ στο ξύλο το θύμα του. 
Απειλή είναι. Στο ηθικό στοχεύει.



1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.