# #

21 Μαρ 2020

Γιατί να υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση στα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ των δύο χωρών(Ιταλίας-Γερμανίας);

Η Ιταλία έχει πληθυσμό 60 εκατομμύρια, 31.506 κρούσματα από τον Κορονοϊό και 2.503 νεκρούς. Ποσοστό θνησιμότητας περίπου 8%. 
Η Γερμανία από την άλλη έχει πληθυσμό 80 εκατομμύρια, 9,352 κρούσματα και 24 νεκρούς. Το δικό της ποσοστό θνησιμότητας υπολογίζεται μόνο 0,25%.
Γιατί να υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση στα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ των δύο χωρών; (Ιτ.: 8% - Γερ.: 0,25%); 

Σύμφωνα με ειδικούς, η διαφορά στο ποσοστό οφείλεται κυρίως στον αριθμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Η Γερμανία έχει 29.2 ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους, ενώ η Ιταλία μόλις 12.5 ανά 100.000 άτομα. Στη Γερμανία αντιστοιχεί μια ΜΕΘ ανά 2.600 ανθρώπους ενώ στην Ιταλία αντιστοιχεί μια ΜΕΘ ανά 10.000 ανθρώπους (https://bit.ly/3a1EqUO). 
Η Ελλάδα αντίστοιχα, έχει 6 ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους.
Τα συστήματα Υγείας των χωρών του Νότου είναι σαφώς πιο αδύναμα και “εξασθενημένα” από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2009, την ώρα που ο Ευρωπαϊκός Βορράς έχοντας συσσωρεύσει τον πλούτο στα χέρια του μπορεί να διαχειριστεί πολύ πιο αποτελεσματικά αυτήν την κρίση.
Ενόσω λοιπόν κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για “πόλεμο” και “αόρατο εχθρό”, η ζοφερή πραγματικότητα δείχνει, ότι ο πραγματικός “πόλεμος” δεν είναι υγειονομικός, αλλά οικονομικός. 
Σήμερα λοιπόν, η οι κυβερνήσεις του Νότου πληρώνουν τις συνέπειες της λιτότητας που εφαρμόστηκε ως αντίδοτο στην χρηματοπιστωτική κρίση και συρρίκνωσε περαιτέρω τις οικονομίες, αλλά και το κοινωνικό κράτος.

2 σχόλια:

  1. ....Και, ως εκ τούτου, άμεσα πρέπει να οδηγήσουν τους εμπνευστές της λιτότητας στην Ευρώπη, στο Διεθνές Δικαστήριο γιά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας εν καιρώ ειρήνης, τα οποία διξήγαγαν ενσυνειδήτως και με δόλο και με στόχο την εξόντωση των γηγενών πληθυσμών των χωρών του Νότου από πολλές απόψεις, ωστε να καταστούν παγκόσμια ανταγωνιστική των ΗΠΑ δύναμη. Πρέπει να πληρώσουν, εδώ και τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ιταλοί πληρώνουν το τίμημα της πατριωτικής κυβέρνησης που ψήφισαν και η οποία δεν παραδόθηκε και δεν υποτάχθηκε στους διεθνείς εγκληματίες τοκογλύφους εβραίους και προτεστάντες, όπως έκαναν εδώ στην Ελλάδα όλες οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.