# #

17 Μαρ 2020

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ τα αντιδραστήρια για τον κορονοϊό...!!!!!!!!

 
Από τις 6 Μαρτίου είχαμε αποκαλύψει  τη σοβαρή έλλειψη αντιδραστηρίων για τα τεστ του κορονοϊού. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραθέταμε,  ο ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) αντιμετώπιζε σοβαρό κίνδυνο έλλειψης αντιδραστηρίων που είναι απαραίτητα για τη διάγνωση της λοίμωξης από τον ιό.α υπάρχοντα αποθέματα μειώνονται διαρκώς και φαίνεται ότι... λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων που σημειώνεται διεθνώς υπάρχει πλέον μεγάλη δυσκολία για νέες προμήθειες. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν έγινε έγκαιρα ο κατάλληλος προγραμματισμός" γράφαμε προσθέτοντας ότι "...λόγω του κινδύνου αυτού, επιχειρείται όσο γίνεται πιο περιορισμένη χρήση με την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση τις επόμενες ημέρες που αναμένεται ότι θα μεγαλώσει και το πρόβλημα".

Πλέον σήμερα αυτό επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο. 
Όπως γράφει η Δήμητρα Ευθυμιάδου στο ethnos.gr με το σταγονόμετρο γίνονται πλέον τα διαγνωστικά τεστ σε δείγματα για τον κορονοϊό, καθώς τελειώνουν και τα αντιδραστήρια που απαιτούνται για την εξέταση. Γεγονός βέβαια που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στην κοινότητα, δεδομένου ότι τις επόμενες εβδομάδες (μία με δύο) οι ειδικοί αναμένουν να ξεκινήσει η έξαρση των κρουσμάτων.

Έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται σήμερα το ethnos.gr από υψηλόβαθμες πηγές αναφέρουν ότι 
πλέον είναι ελάχιστα τα διαθέσιμα αντιδραστήρια στον ΕΟΔΥ και στα εξειδικευμένα εργαστήρια της χώρας. 

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξει συνεργασία με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, προκειμένου να αποστέλλονται και εκεί δείγματα. Άλλωστε ο ιδιωτικός τομέας φαίνεται ότι διαθέτει ακόμη προμήθειες, γι αυτό εξάλλου και πραγματοποιούνται εξετάσεις σε εξαιρετικά υψηλές τιμές από 150 έως και πάνω από 300 ευρώ με κάλυψη των εξόδων από τους ίδιους τους πολίτες.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι εδώ και κάποιες ημέρες όταν άρχισε δηλαδή να περιορίζεται το απόθεμα των αντιδραστηρίων, ξεκίνησε μόνο ο δειγματοληπτικός έλεγχος στα δείγματα και πλέον πραγματοποιείται όχι σε όλους που έχουν συμπτώματα, έστω και έντονα, αλλά μόνο στις ευπαθείς ομάδες με σοβαρή συμπτωματολογία, καθώς και σε όσους νοσηλεύονται με πνευμονία στα νοσοκομεία.

Επίσης, ο πρώην βουλευτής και γιατρός στο Νοσοκομείο Λάρισας Κώστας Μπαργιώτας πριν από λίγο έγραφε:

Kostas Bargiotas
Από ότι φαίνεται υπάρχει σημαντική υστέρηση στα τεστ λόγω ελλειψεων. υπαρχουν δείγματα που λιμνάζουν από το ΣΚ ακομα. Και οχι μόνο στην επαρχία. Είναι κρίσιμο να αυξηθούν τα τεστ. Είναι κρίσιμο να υπάρχουν διαθέσιμα για υγειονομικούς αλλιώς θα βγουν οι μισές μας μονάδες νοκ-αουτ σε λίγες μέρες. Χρειάζονται αντιδραστήρια ΑΜΕΣΑ παντού. Ας αξιοποιηθούν και τα ιδιωτικά κέντρα που έχουν αποθέματα. Τώρα.



ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Από την Σμαράγδα Κοκκόρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.