# #

27 Μαρ 2020

Τα ΜΜΕ του κοινωνικού αυτοματισμού: «Τεμπέληδες» πάλι οι δάσκαλοι

Σχόλιο..Το σύνηθες θύμα της φασιστικής συμπεριφοράς των "δημοσιογράφων" - λαγών του συστήματος αλλά και πολλών συμπολιτών που παπαγαλίζουν ότι ακούν στα κουτιά της αποβλάκωσης και τσουβαλιάζουν αδιακρίτως , είναι και πάλι ο Δάσκαλος.

Τα ΜΜΕ του κοινωνικού αυτοματισμού: «Τεμπέληδες» πάλι οι δάσκαλοι
Νέο κύμα συκοφάντησης των εκπαιδευτικών, με αφορμή τον κοροναϊό αυτή τη φορά. 

Οι εκπαιδευτικοί, όπως δηλώνουν με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, συκοφαντούνται ξανά, γιατί δεν έχουν ξεκινήσει διδασκαλία διαδικτυακά. Μάλιστα έμμεσα αλλά και άμεσα, λάδι στη φωτιά βάζουν και συγκεκριμένα ΜΜΕ, που δεν χάνουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν, ότι τα ιδιωτικά σχολεία έχουν βρει τον βηματισμό τους ήδη, σε αντίθεση με τα δημόσια. 

Ο κοινωνικός αυτοματισμός ενεργοποιήθηκε από διάφορα tweet αρχικά, όπως αυτό του δημοσιογράφου Τ. Τέλογλου, ο οποίος έγραψε:«Οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, πρέπει να ζήσουν με 800 ευρώ ως τα τέλη Απριλίου, οι γιατροί με τους νοσηλευτές να σηκώσουν το σταυρό του μαρτυρίου για ψίχουλα βάζοντας σε κίνδυνο και την υγεία τους και οι εκπαιδευτικοί (κι άλλοι ΔΥ), κάνουν απλά διακοπές».
Όλα αυτά ενώ τα σχολεία είχαν κλείσει ορθώς, με ..
απόφαση της κυβέρνησης και δάσκαλοι και καθηγητές προσπαθούσαν να βρουν βηματισμό στέλνοντας ηλεκτρονικά τις εργασίες στα παιδιά, ενώ το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, οργάνωνε το σύστημα για να γίνουν πιο διευρυμένα τα διαδικτυακά μαθήματα.
Σε κάθε περίπτωση, έστω κι αν το υπουργείο, καθυστέρησε τα μέτρα για τα δημοτικά σχολεία, καθώς έδωσε προτεραιότητα στους υποψηφίους των Πανελληνίων, τα πυρά δεν τα δέχτηκε η κα Κεραμέως, αλλά οι δάσκαλοι.
Τελευταία αφορμή έδωσε η εκπομπή Ώρα Ελλάδος, με τον δημοσιογράφο κο Χασαπόπουλο, να επιμένει μιλώντας με τον ταμία της ΟΛΜΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ, Νικηφόρο Κωνσταντίνου, πως «... όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».
Ο ταμίας της ΟΛΜΕ, προσπαθούσε να εξηγήσει, μάταια, πως λόγω της έκτακτης κατάστασης, υπάρχουν τεχνικά προβλήματα και πως το σύστημα δεν αντέχει την μεγάλη κλίμακα μαθητών και εκπαιδευτικών. Ο δημοσιογράφος όμως, επιμένει πως όπως ακούει, η δυσλειτουργία οφείλεται σε κάποιους δασκάλους που «... δεν είναι έτοιμοι» και αναρωτιέται πως είναι τα ιδιωτικά έτοιμα κι όχι τα δημόσια.

Πολλοί δάσκαλοι σχολιάζουν στο διαδίκτυο, πως ο ταμίας της ΟΛΜΕ, δεν υπερασπίστηκε με σθένος τους συναδέλφους του, ωστόσο και η μικρή φωνή που προσπάθησε να υψώσει υπέρ τους, δεν βρήκε ευήκοα ώτα.
Ένας εκπαιδευτικός απαντά στον κο Χασαπόπουλο μεταξύ άλλων  τα εξής:
«Δεν έχουν όλα τα σπίτια 4 και 5 υπολογιστές. Γιατί με δύο παιδιά στο σπίτι και δύο γονείς να δουλεύουν ιντερνετικά τόσους χρειάζεσαι βλάκα. Αν μπορείς κάνε την πρόσθεση για επαλήθευση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.