# #

2 Μαρ 2020

Τελωνείο Κήπων: Λεωφορεία με εκδρομείς από Ελλάδα προς Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη

Τη στιγμή που η κατάσταση από την Παρασκευή στον Έβρο είναι από πολύ δύσκολη έως έκρυθμη, με χιλιάδες μετανάστες με την καθοδήγηση του καθεστώτος Ερντογάν να “πολιορκούν” τις Καστανιές και όλη τη συνοριογραμμή με την Ελλάδα με σκοπό να πραγματοποιήσουν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, κάποιοι συμπατριώτες μας, “άνετοι και ωραίοι”, περνούν με τουριστικά λεωφορεία από το Τελωνείο των Κήπων για εκδρομές στην...
Τουρκία.
Πρόκειται για εκδρομές οργανωμένες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς το Τελωνείο Κήπων δεν έχει κλείσει, αν και συγκεντρώνονται μετανάστες και στην περιοχή των Υψάλων όπου βρίσκεται το αντίστοιχο τουρκικό τελωνείο. 
Έτσι και όσοι είχαν προορισμό της εκδρομής τους την Αδριανούπολη, επειδή το αντίστοιχο τελωνείο στις Καστανιές έχει κλείσει, κατευθύνθηκαν προς τη γειτονική της Ορεστιάδας τουρκική πόλη, μέσω των Κήπων. 
Είναι χαρακτηριστικό, ότι όπως είπαν στο Evros-news.gr υπάλληλοι του ελληνικού τελωνείου, όταν άκουγαν ότι προορισμός είναι η Αδριανούπολη και η Κωνσταντινούπολη και ρωτούσαν τους Έλληνες εκδρομείς πως και δεν ανησυχούν λόγω της τεταμένης κατάστασης, αυτοί απαντούσαν σχεδόν αδιάφορα ότι είχαν προγραμματίσει τις εκδρομές και πως στις δύο τουρκικές πόλεις όπου πηγαίνουν, δεν υπάρχει πρόβλημα.
  • Αρκετοί και οι Αλεξανδρουπολίτες που πήγαν για το τριήμερο με τα αυτοκίνητα τους
Εκτός από αυτούς όμως, οι εργαζόμενοι στο Τελωνείο Κήπων διαπίστωσαν ότι και αρκετοί Αλεξανδρουπολίτες με τα αυτοκίνητα τους, πολλοί με όλη την οικογένεια τους, έκαναν το ίδιο. 
Πήγαν για διασκέδαση το τριήμερο της Αποκριάς, είτε στις κοντινές πόλεις Ραιδεστό, Κεσσάνη, είτε ακόμα πιο μακριά, στην Κωνσταντινούπολη. Όποιους μάλιστα ρωτούσαν πως και δεν φοβούνται λόγω των εξελίξεων και μαζί με τα παιδιά τους πηγαίνουν στην Τουρκία, η απάντηση ήταν ότι δεν βλέπουν να υπάρχει πρόβλημα και οτι αυτό περιορίζεται μόνο στις Καστανιές και σε κάποια σημεία των συνόρων. 
Οι συγκεκριμένες καταγγελίες που έφτασαν σε μας δεν είναι μάλιστα μόνο από ένα ή δύο άτομα, αλλά πολύ περισσότερα, αφού έγιναν έξαλλοι βλέποντας τον…ωχαδερφισμό κάποιων, οι οποίοι πηγαίνουν να ενισχύσουν οικονομικά το καθεστώς Ερντογάν και την Τουρκία, το οποίο απειλεί ευθέως με την καθοδήγηση των χιλιάδων μεταναστών τον Έβρο, με μαζική εισβολή.
πηγή: evros-news.gr

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.