# #

10 Νοε 2014

ΑΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ....«Η αλήθεια κατασκευάζεται»

«Η αλήθεια κατασκευάζεται»
Γράφει η 

Σοφία Ελευθεριάδου


          Η αλήθεια είναι κάτι που κατασκευάζεται, πίστευε ο δόκτωρ Γιόζεφ Γκέμπελς. 
Και τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ κυκλοφόρησε η φήμη ότι διευθυντής σχολείου απέβαλε μαθητή επειδή ζήτησε έπαρση σημαίας. 

Είναι γελοίο (και συνάμα επικίνδυνο) και μόνο να πιστέψει κανείς έστω και για λίγο ότι μπορεί το γεγονός να ευσταθεί. Ποτέ και σε κανένα σχολείο δεν παίρνει μαθητής αποβολή με μια αιτία, μια μέρα και στα καλά καθούμενα. Μόνο μετά από επαναλαμβανόμενες παραβατικές συμπεριφορές και αφού έχουν προηγηθεί συστάσεις κι άλλες προσπάθειες εκ μέρους του σχολείου, τότε μπορεί να φτάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων (κι όχι ο διευθυντής μόνος του) στην ποινή της αποβολής. Άρα, λοιπόν, αυτό είναι το πρώτο ψέμα που διαδόθηκε. 

          Το δεύτερο ψέμα αφορά την καταγωγή και το πρόσωπο του..
συγκεκριμένου διευθυντή. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του σε πολιτιστικό σύλλογο, να συνταξιδέψουμε σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού φορώντας παραδοσιακές φορεσιές και τιμώντας με περηφάνια τα σύμβολα της πατρίδας μας, σε παρελάσεις, φολκλορικά φεστιβάλ κλπ. 

Σε επέτειο μάλιστα της 25ης Μαρτίου ετοιμάσαμε από κοινού παρουσίαση για εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας, με τίτλο: «Ο Όλυμπος και τα Πιέρια στην Επανάσταση του ’21». Το όνομά του δεν φαινόταν πουθενά, αλλά συγκέντρωσε σε CD (τότε δεν υπήρχαν ακόμη τα φλασάκια και το Facebook) φωτογραφίες από την επανάσταση του 1878 στο Λιτόχωρο, από τους Λαζαίους στη Μηλιά και άλλα σημεία μαχών, που υμνούν τη συμβολή της Πιερίας στον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας από τους Τούρκους. Την ίδια εκδήλωση παρουσιάσαμε ανήμερα της εθνικής επετείου και στο Αίγιο.

          Υπάρχουν άνθρωποι, δηλαδή, που αγαπούν και αγωνίζονται για την Ελλάδα σεμνά, αθόρυβα και χωρίς να προβάλλονται.

          Τρίτο ψέμα ότι ο ενήλικας μαθητής της Α΄ τάξης Λυκείου και πρόεδρος 15μελούς τιμωρήθηκε επειδή αγαπάει την πατρίδα και τη σημαία, και μάλιστα έχει και 500 μαθητές με το μέρος του. Μα αν ρωτήσεις τους μαθητές αν θέλουν κάθε μέρα έπαρση σημαίας με εθνικό ύμνο ή και ολόκληρη γιορτή κάθε πρωί, φυσικά και θα ψηφίσουν θετικά, αφού θα έτσι θα καθυστερήσουν να πάνε για μάθημα. Και αν μπούμε στη διαδικασία να ρωτάμε τους μαθητές, τότε δεν χρειάζονται οι νόμοι, το υπουργείο και οι κανονισμοί. Μπορούν να αποφασίζουν με στατιστική πλειοψηφία και με δημοψηφίσματα ποια μαθήματα θέλουν να διδάσκονται, τι ώρα να έρχονται για μάθημα και άλλα παρόμοια. Άλλωστε σε κανέναν έφηβο δεν αρέσει το πρωινό ξύπνημα στις 7.

          Πάντως είναι γενικά λυπηρό 20χρονοι νέοι, αντί να αγωνιούν για το δύσκολο μέλλον που ανοίγεται μπροστά τους, τη φτώχεια, την ανεργία, την αδικία τριγύρω τους και τα προβλήματα της παιδείας γενικώς, ασχολούνται με τη σημαία και τον εθνικό ύμνο. Και μαζί μ’ αυτούς βρήκαν ευκαιρία και κάποιοι πολιτικοί να κάνουν το ίδιο, επειδή δεν έχουν άλλη πολιτική πρόταση προφανώς.

          Οφείλουμε όμως σεβασμό προς τα σύμβολά μας, προς την πατρίδα και προς τους δασκάλους, που καθημερινά δίνουν αγώνα με και για τα παιδιά μας, τα «οργισμένα νιάτα».
          Εύχομαι ο τιμωρημένος μαθητής να μην πάει ποτέ μετανάστης στη Γερμανία, να μην πέσει ποτέ στη ζωή του θύμα βίας και ρατσισμού, γιατί αργά θα καταλάβει, θα μετανιώσει και θα πει μέσα του: «τι έκανα τότε;»

Σοφία Ελευθεριάδου
Δασκάλα-Μετεκπαιδευόμενη παιδαγωγός
Ms-Φιλόλογος
Τοπική Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης
Μέλος παραδοσιακών πολιτιστικών συλλόγων

3 σχόλια:

  1. Ερώτηση ,
    Το ψέμα κατασκευάζεται κα. Σοφία Ελευθεριάδου ; Η διαστρέβλωση της αλήθειας ;
    Ποιά είναι η γνώμη σας και τι λέει περί αυτού ο δόκτωρ Γιόζεφ Γκέμπελς εσείς που έχετε ασχοληθεί με αυτόν ;

    Το πρώτο ψέμα ,

    Αναφέρετε ότι:
    " Μόνο μετά από επαναλαμβανόμενες παραβατικές συμπεριφορές και αφού έχουν προηγηθεί συστάσεις κι άλλες προσπάθειες εκ μέρους του σχολείου, τότε μπορεί να φτάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων (κι όχι ο διευθυντής μόνος του) στην ποινή της αποβολής. " .

    Γιατί όμως δεν μας ενημερώνετε από που (και πόσες μέρες) έφαγε αποβολή ο μαθητής.
    Γιατί όμως δεν μας ενημερώνετε ποιές είναι αυτές οι επαναλαμβανόμενες παραβατικές συμπεριφορές ; Είναι προσωπικό δεδομένο ή κρατικό μυστικό ;

    Το δεύτερο ψέμα ,
    Υπάρχουν άτομα Ελληνικής καταγωγής που ενώ συμμετέχουν σε διάφορες Εθνικές επετείους να μιλούν ταυτοχρόνως π.χ. για τον καλό Κεμάλ , για συνωστισμό στην παραλία της Σμύρνης , να εξισώνουν κατακτητή (Τούρκους) με τους κατακτημένους (Έλληνες) και κ.λ.π. , κ.λ.π. Να φωτογραφίζονται με τον Κεμάλ , Χίτλερ , Στάλιν ή να έχουν φωτογραφίες στο σπίτι τους σεμνά, αθόρυβα και χωρίς να προβάλλονται ;

    Τρίτο ψέμα ,

    Αναφέρετε ότι:
    " Μα αν ρωτήσεις τους μαθητές αν θέλουν κάθε μέρα έπαρση σημαίας με εθνικό ύμνο ή και ολόκληρη γιορτή κάθε πρωί, φυσικά και θα ψηφίσουν θετικά, αφού θα έτσι θα καθυστερήσουν να πάνε για μάθημα. Και αν μπούμε στη διαδικασία να ρωτάμε τους μαθητές, τότε δεν χρειάζονται οι νόμοι, το υπουργείο και οι κανονισμοί. ".

    Γιατί όμως δεν μας ενημερώνετε ψήφισαν ή δεν ψήφισαν θετικά για έπαρση σημαίας και πόσοι ; Οι νόμοι, το υπουργείο και οι κανονισμοί τι αναφέρουν για το ζήτημα (έπαρση σημαίας) και αν τηρείται αυτός (ο νόμος) ;

    Αναφέρετε ότι :
    "Πάντως είναι γενικά λυπηρό 20χρονοι νέοι, αντί να αγωνιούν για το δύσκολο μέλλον που ανοίγεται μπροστά τους, τη φτώχεια, την ανεργία, την αδικία τριγύρω τους και τα προβλήματα της παιδείας γενικώς, ασχολούνται με τη σημαία και τον εθνικό ύμνο."

    Σας ενοχλεί που οι 20χρονοι νέοι ασχολούνται με τη σημαία και τον εθνικό ύμνο εσάς που όπως αναφέρετε :
    α) --- "Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του σε πολιτιστικό σύλλογο, να συνταξιδέψουμε σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού φορώντας παραδοσιακές φορεσιές και τιμώντας με περηφάνια τα σύμβολα της πατρίδας μας, σε παρελάσεις, φολκλορικά φεστιβάλ κλπ. "
    β) ---“Οφείλουμε όμως σεβασμό προς τα σύμβολά μας, προς την πατρίδα” .

    Αυτό δεν είναι παράδοξο κα. Σοφία Ελευθεριάδου ;

    Όσο αφορά την ευχή που δίνετε κα. Σοφία Ελευθεριάδου να σας θυμίσω ότι δεν μιλάμε για έναν μετανάστη στη Γερμανία αλλά για ένα Έλληνα μαθητή στην Ελλάδα και το θέμα μας δεν είναι η βία και ο ρατσισμός..
    Κλείνω και εγώ με μια ευχή.
    Εύχομαι κανένας μαθητής να ΜΗΝ πάει ποτέ μετανάστης, αλλά και εάν πάει, να μην μπορεί μόνο στην ξενιτία να κάνει έπαρση σημαίας χωρίς να τιμωρείται ή να ενοχλούνται κάποιοι γύρω του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λύπη της Σοφίας Ελευθεριάδου για την ενασχόληση των νέων με την σημαία και τον εθνικό ύμνο, με τρόπο που δεν είναι σύμφωνος με την αλήθεια που κατασκευάζει.

    http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2014/11/blog-post_41.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθηγητής από το Πρώτο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, με μακριά μαλλιά, γένια, ενδεδυμένος σπορ με τζιν, ψηλός, αγενής, επιθετικός, ευέξαπτος, ασεβής κυκλοφορεί ανενόχλητος, φέρεται και άγεται άνετα εμπρός στο διευθυντή Ιωάννη Τσολακίδη, δεινό καπνιστή, μαθηματικό, με ανοιχτή τη πόρτα και τον βλέπει και τον ακούει, και εμπρός σε καθηγήτριες μάρτυρες που τον βλέπουνε και τον ακούνε. Χωρίς να του δώσει ποτέ κανείς δικαιώματα φέρετε έτσι και η σχέση του με την έννοια λειτουργός λυκείου και καθηγητής είναι μόνο εισπρακτική και τίποτα και ποτέ κάτι άλλο. Η άνεση λόγου και κάλυψη, ασφάλεια για καμία ντροπή φερσίματος, φράσεων, τόνου φωνής, με τρεις μάρτυρες αποδεικνύει την ανενόχλητη παρουσία του καθενός χωρίς κυρώσεις και τη διαφθορά στην παιδεία που πλέον δεν είναι παιδεία αλλά αλητεία με τις ευλογίες του Ιωάννη Φ. Καζταρίδη διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας, φιλόλογο, δεινό καπνιστή, 57 ετών, σχολιαστή της ηθικής των άλλων και αυτοαποκαλούμενο αρθρογράφο σε τοπικές εφημερίδες της Κατερίνης που φιλοξενεί και στη υπηρεσία που είναι παιδεραστές και τους αποδέχεται να διαχειρίζονται και όλα τα προσωπικά δεδομένα όλων των ανήλικων και ενήλικων παιδιών, παιδεραστές που τους έχει τοποθετήσει το Υπουργείο Παιδείας, τη στιγμή που έχουνε πιαστεί επ αυτοφώρω με όλα τα ενοχικά στοιχεία εις βάρος τους. Όταν λέγονται επίσημα όλα στις δημόσιες αρχές και κωφεύει ο Ιωάννης Φ. Καζταρίδης, και το Υπουργείο Παιδείας και ΣΙΑ, τότε γνωρίζεις και τα άλλα μέλη της παρέας. Τα άτομα σε Επαγγελματικά Λύκεια και δημόσια ΙΕΚ στην Κατερίνη είναι τρομερά χαμηλού επιπέδου, και αλληλεπικαλύπτουνε ο ένας τον άλλον για αυτά που κάνουνε και για την κοινή τους ηθική+ανηθικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.