# #

9 Ιαν 2013

Süddeutsche Zeitung: Το MEGA πήρε δάνειο πριν έρθουν οι επόπτες στις τράπεζες!

screenhunter_212bjan-2b072b00-38Το δάνειο στον τηλεοπτικό σταθμό Mega στην Ελλάδα ήρθε πριν την άφιξη των εποπτών στις ελληνικές τράπεζες, αναφέρει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.
Η ανταπόκριση της δημοσιογράφου Κριστιάνε Σλότσερ αναφέρεται στην υπόθεση με το δάνειο του τηλεοπτικού σταθμού, που έχει προκαλέσει κόντρα ανάμεσα στο Mega και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το δημοσίευμα ξεκινά με μία γενική αναφορά στα ελληνικά media, γράφοντας ότι «πολλά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα κινούνται, όπως και το κράτος, στο χείλος του οικονομικού γκρεμού. Τα έσοδα από καταχωρήσεις είναι τόσο πενιχρά όσο και η οικονομική κατάσταση ενώ ακόμη και μεγάλοι δημοσιογραφικοί οίκοι είναι καταχρεωμένοι. Οι επιφανέστεροι εξ αυτών είναι στενά συνδεδεμένοι με την πολιτική και την οικονομία. Οι ιδιοκτήτες τους πλούτισαν ως εφοπλιστές ή εργολάβοι οικοδομών».
Η δημοσιογράφος δίνει και την είδηση:
«στις 16 Ιανουαρίου οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να αποκτήσουν ειδικούς επόπτες. Αυτοί θα είναι επιφορτισμένοι κατ’ επιθυμία της ΕΕ να επιτηρούν τη χορήγηση μεγάλων δανείων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ειδικούς πελάτες: συγγενείς μετόχων, ελληνικά κόμματα ή και μέσα ενημέρωσης. Πριν την άφιξη των εποπτών, μία γνωστή δημοσιογραφική επιχείρηση καλύφθηκε γρήγορα με ένα δάνειο από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας: πρόκειται για το Mega, τον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό».
Τι έκανε το Mega; Απλό: Πήρε δάνειο πριν έρθουν οι επόπτες, οι οποίοι λέγεται ότι θα κάνουν τους γνωστούς πελάτες των τραπεζών, να βλέπουν τα δάνεια με τα κυάλια, αφού δεν θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τις χρεοκοπημένες κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις τους.
Πηγή : ΟΛΥΜΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.