# #

14 Δεκ 2012

Η Μογγολία περνάει δύσκολες μέρες....


Ανεξάρτητοι Μογγόλοι





Η Μογγολία περνάει δύσκολες μέρες. Η χώρα έχει χρεοκοπήσει, τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο, η Μογγολία προσφεύγει στο ΔΝΤ, οι Μογγόλοι είναι οργισμένοι και η πολιτική και οικονομική ελίτ της Μογγολίας έχει τρομάξει. 

Ο κίνδυνος να χαθεί η εξουσία για τα δυο μογγολικά κόμματα που κυβερνούν εναλλάξ τη Μογγολία για περισσότερο από 35 χρόνια και να οδηγηθούν στο δικαστήριο οι υπεύθυνοι για την χρεοκοπία είναι ορατός.

Μπροστά στον κίνδυνο απώλειας της εξουσίας, της τιμωρίας και της ανόδου στην εξουσία ενός μικρού κόμματος της μογγολικής Αριστεράς –που ξαφνικά μοιάζει ικανό να κερδίσει τις ψήφους ακόμα και παραδοσιακών δεξιών Μογγόλων ψηφοφόρων -, η οικονομική ελίτ της Μογγολίας καταφεύγει σε μια σειρά από πανούργες ενέργειες....



Πριμοδοτεί επικοινωνιακά ένα γραφικό νεοναζιστικό κόμμα της Μογγολίας.....


Παρουσιάζει σαν σοβαρό ένα κόμμα που δημιουργήθηκε από την διάσπαση του αριστερού κόμματος και αποτελείται από ξεπουλημένους Μογγόλους.

Προωθεί ένα νέο μογγολικό κεντροδεξιοαριστερό κόμμα με στελέχη που προέρχονται, κυρίως, από το διεφθαρμένο δεξιό κόμμα που καταρρέει, και –για να προλάβει τυχόν επαναστατικές ανησυχίες του ιδρυτή του- του πετάει από δίπλα διάφορους ξεπουλημένους δεξιούς Μογγόλους πολιτευτές, ώστε να τον υπονομεύσει στην περίπτωση που θα θελήσει να στραφεί εναντίον της.

Προσπαθεί να προσεταιριστεί κάποια από τα στελέχη του αριστερού κόμματος που είναι ένα βήμα από την εξουσία, ώστε ή να το διασπάσει ή να το ελέγξει απόλυτα.

Σκοπός όλων αυτών των κινήσεων της μογγολικής ελίτ είναι να μην υπάρξει ένα ενιαίο μεγάλο λαϊκό κίνημα που θα ανατρέψει το Μνημόνιο και θα στείλει στη Δικαιοσύνη τους Μογγόλους πολιτικούς και επιχειρηματίες που ξέσκισαν τη Μογγολία και συνεχίζουν να την ξεσκίζουν.

Για την ώρα, η μογγολική ελίτ έχει πετύχει τον σκοπό της.

Είμαστε πολλοί. Είμαστε ανεξάρτητοι. Είμαστε Μογγόλοι.


pitsirikos 

1 σχόλιο:

  1. Οι σημερινοί ψηφοφόροι των κομμάτων της ελίτ, που επιμένουν να τους στηρίζουν, μήπως πάσχουν από μογγολισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.