# #

29 Οκτ 2011

Παρελάσεις: Έγινε ότι έπρεπε να γίνει…



Παρελάσεις: Έγινε ότι έπρεπε να γίνει…
Έγινε ότι έπρεπε να γίνει.
 Οι παρελάσεις δεν έπρεπε να γίνουν όπως κάθε χρόνο .
 Σα να μη συμβαίνει τίποτε.
 Γιατί συμβαίνουν πολλά.
 Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή .
 Γιατί πενθεί.
 Και όπως μια οικογένεια που πενθεί δεν διασκεδάζει  έτσι και όλος ο λαός διαδήλωσε το πένθος  του.
 Διαδήλωσε  ειρηνικά  χωρίς να ανοίξει μύτη.
 Έδειξε με το δάκτυλο τους υπευθύνους. ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ : ΔΕ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ .
Είναι αδιανόητο να τιμήσουμε τους προγόνους μας μαζί σας.
Γιατί ατιμάσατε τον ιερό αγώνα, όλων εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας και την ανεξαρτησία της χώρας μας.
 Αξίζουν συγχαρητήρια στο λαό του Ηρακλείου, στον λαό της Θεσσαλονίκης  και πολλών άλλων πόλεων, αλλά  και  στο μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού   που βροντοφώναξε:
  ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ,ΤΟ ΟΧΙ ΘΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΛΕΤΕ ΝΑΙ,ΝΑΙ, ΝΑΙ.
Η παρέλαση θα γίνει   ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ  μόνο από εμάς τους πολλούς  , τους μαθητές,  τους φαντάρους, τους εργαζόμενους τον κάθε πολίτη που έχετε προδώσει.  Και είναι μόνο η αρχή . Δεν θα σας αφήσουμε να μας ξεπουλήσετε.

Συντεταγμένοι κοντυλοφόροι και τρομαγμένοι πολιτικάντηδες, σταματήστε πια αυτή τη καραμέλα  δεν σας πιστεύει κανείς:
 δεν είναι μερικές δεκάδες γνωστοί –άγνωστοι  κουκουλοφόροι ή  μόνο οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ ή του  ΠΑΜΕ αυτοί που είναι στους δρόμους και υποκινούν δήθεν τα επεισόδια . Ακόμα δεν τους είδατε;
 Είναι χιλιάδες, μιλιούνια, όλος ο λαός που τραγουδά :

Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας
ποτέ δε λένε την αλήθεια
ο κόσμος υποφέρει και πονά
και ‘σεις τα ίδια παραμύθια
Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας
είναι πολύ ζαχαρωμένα
ταιριάζουν για σοκολατόπαιδα
μα δεν ταιριάζουνε για μένα
Στίχοι: Ντίνος Χριστιανόπουλος
Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος
Πρώτη εκτέλεση: Διονύσης Σαββόπουλος
Θέλω να είμαι δίκαιος. Ασφαλώς και είναι προσβλητική, άδικη  και απαράδεκτη η λέξη  προδότης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που ακούστηκε στη Θεσσαλονίκη. Καταδικάζεται από όλους.
Και δεν αρμόζει  όχι μόνο γιατί πράγματι ο Κος Παπούλιας  πολέμησε το φασισμό και το ναζισμό σε πολύ νεαρή ηλικία ή γιατί είναι η κορυφή της πυραμίδας που λέγεται  Ελληνική  Δημοκρατία,  αλλά και γιατί τις κρίσιμες αυτές στιγμές , δεν έχει την ευθύνη των χειρισμών των εθνικών θεμάτων. Άλλοι  την έχουν.
Όμως,  τώρα που η χώρα βάλλεται πανταχόθεν  (ΔΝΤ, Διεθνής οικονομικοί  οίκοι, Τράπεζες-δανειστές , Τρόικα, Μέρκελ , Ζαρκοζί κ.τ.λ.)   ο Ελληνικός Λαός  περιμένει και από τον  αρχηγό του κράτους, έστω μέσα  από τον διακοσμητικό θώκο του να καταδείξει με ξεκάθαρα λόγια και τους υπεύθυνους εντός των συνόρων   : Αυτούς που τον επισκέπτονται στο προεδρικό μέγαρο συχνά πυκνά, και φιλοφρονούν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. (γεια σου Γιώργο,  γεια σου Αντώνη , γεια  σου Αλέκα, για σου Αλέξη,  Γεια σας κύριε πρόεδρε…)
Δεν μπορώ να το κρατήσω. θα το πω. Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011. 71 χρόνια μετά την ημέρα σύμβολο της άρνησης,  της αντίστασης, του αγώνα.  Παραμονή της εθνικής  Εορτής. Του ΟΧΙ. Η ολονύκτια συνεδρίαση της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΩΝ στις Βρυξέλλες έχει τελειώσει. Ο πρωθυπουργός της Ελεύθερης και  Ανεξάρτητης Ελλάδας ανακοινώνει στον Ελληνικό λαό  τα αποτελέσματα της συνόδου.
Προσπαθεί να πείσει ότι για μια ακόμη φορά πετύχαμε. Νικήσαμε; ξεγελάσαμε τους εταίρους;  άγνωστο τι εννοεί. Και τολμά το μέγιστο της απρέπειας απέναντι στους αγωνιστές του έπους του ’40 παραμονή τονίζω ξανά της επετείου: Συμφωνεί με την πρόταση της Μέρκελ για μόνιμη εγκατάσταση  της  Τρόικας στην Ελλάδα  για να είναι άμεση η επίλυση όπως λέει των προβλημάτων.
Παραθέτω ακριβώς το κείμενο της απάντησης του σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου:
Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ («MEGA»): Κύριε Πρόεδρε, μας είπατε ότι σχετικά με τα θέματα της εθνικής κυριαρχίας, η κυριαρχική ευθύνη για το πρόγραμμα είναι αρμοδιότητα της Βουλής και της Κυβέρνησης. Πριν από εσάς, στη  συνέντευξη Τύπου, η κυρία Μέρκελ είπε ότι «θα υπάρχει μια ενισχυμένη εποπτεία στην Ελλάδα, μια μόνιμη παρουσία της Τρόικας, γιατί δεν μπορεί να επανεμφανίζεται η Τρόικα κάθε τρεις και λίγο εκεί». Τι από αυτά τα δύο ισχύει; Δηλαδή, θα είναι ενισχυμένη η παρουσία-εποπτεία από την Τρόικα ή από τους ξένους, ή εμείς θα έχουμε την ευθύνη για την εκτέλεση του προγράμματος; Θα πάμε με Επιτρόπους στα Υπουργεία, πώς θα γίνει αυτό;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν είδα πουθενά να γράφεται ή να λέγεται ότι θα υπάρχουν Επίτροποι στα Υπουργεία, αυτή είναι δική σας φράση.
Αυτό το οποίο είπε η κυρία Μέρκελ, με αυτό το οποίο  λέμε εμείς, δεν είναι σε αντιδιαστολή. Εμείς έχουμε την ευθύνη……. Βεβαίως, οι δανειστές μας θέλουν την επιτυχία μας, και θέλουμε  και εμείς την επιτυχία αυτού του προγράμματος και ζητάμε τη στήριξή τους. ΕΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ «ΣΟΟΥ». ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, ΕΠΙΤΟΠΟΥ, ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΝΑ ΤΟ ΛΥΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ. ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΠΟΥ, ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.ΑΥΤΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ «ΜΕ  ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ», ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΟ, ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΕΚΕΙΝΟ Η ΤΟ ΑΛΛΟ, ΔΕΝ  ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΆΡΑ, ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ  ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ. ……

Καταλάβατε τι γίνεται  ;

Με εθνική υπερηφάνεια  όπως θα έλεγε ο αείμνηστος πατέρας Α.Γ.Παπανδρέου προσκαλούμε ,υποδεχόμαστε και εγκαθιστούμε στη χώρα μας  την Τρόικα,  για να μας βοηθήσει στην υλοποίηση του σχεδίου που ΑΥΤΗ  ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ, και που εμείς δεν είμαστε ΙΚΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ αλλά τους ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ να επιλύουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται.
Θα μου πείτε έχει και πολύ σημασία που θα είναι τα γραφεία της Τρόικας. Στην Αθήνα ή στις Βρυξέλες ή οπουδήποτε αλλού;  Απολύτως καμία. Ότι είναι να γίνει θα γίνει αν δεν αντιδράσουμε . Όπου και αν εδρεύουν. Έχουν  όμως συμβολική σημασία οι ημερομηνίες και τα γεγονότα
28 Οκτωβρίου 1940: Ο  Λαός απαντά  : ΟΧΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ.  Οι Στρατιώτες κραυγάζουν : Αέρααααααα, πίσω και σας  φάγαμε….
28 Οκτωβρίου 2011 :  Κάποιο  Έλληνες εκλιπαρούν  : WILLKOMMEN (στα Γερμανικά) καλώς ορίσατε, μην αργείτε δεν ζούμε  χωρίς εσάς.
Αείμνηστε Απόστολε Σάντα  , Αγαπητέ Μανόλη Γλέζο,
Εσείς  κατεβάσατε τη γερμανική πολεμική σημαία του Γ΄ Ράιχ από την Ακρόπολη Αθηνών. Κάποιο Νεοέλληνες φέρνουν  την σημαία του << Δ΄ Ράιχ>>  να κυματίζει  Αθήνα 71 χρόνια   μετά.  Έτσι  τιμούν κάποιοι  τους αγώνες των νεκρών μας.
Σακελλάρης Δημήτριος
Καθηγητής Πληροφορικής
dsakell@sch.gr

3 σχόλια:

  1. Ακου ανθρωπακο που ονομαζεσαι Σακελλάρης Δημήτριος.
    Ο πατερας μου και ο πατερας του φιλου μου Ηλια..., οι οποιοι επολεμησαν τον φασισμο στα Ελληνοαλβανικα συνορα, ΔΕΝ ειδαν πουθενα κανεναν Παπουλια!
    Ο οποιος παπουλιας αν και "επολεμησε" τον φασισμο δεν εδιστασε να παντρευθει Γερμανιδα και παντρεψει την κορη του με Τουρκο!
    Ρε πατε καλα σφογγωκολαριοι?
    Ρε δεν .αμιεστε που θα μας πειτε ποιος ειναι προδοτης και ποιος πολεμησε τον εχθρο!

    θανατος σε προδοτες παποθλιεδες, μινεικους, καραμαν αλιτες και τα τσιμπουρια τους τυπου.. Σακελλάρης Δημήτριος.

    Ηρθε η ωρα οι Ελληνες να ελευθερωσουν την χωρα απο την τυρανια που επενληθη πριν 1700 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εχεις κι αδικο σ αυτο το σημειο...Εξαλλου ο Παπουλιας ηταν 11 χρονων το 1940...Τον ταιζαν ακομα στο στομα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...και που εισαι? Σακελλαρης Δημητριος Δες και την ικανη Φιλονοη, η οποια ψαχνει καλυτερα απο εμενα, τι καθησε και ευρηκε η παλιοΕλληνιδα! .....

    Λοιπόν Κάρολε, ἐκτὸς τοῦ ὅ,τι στὰ 15 σου πόλεμος στὴν Ἑλλάδα δὲν ὑφίστατο, διότι κατὰ τὰ δεδομένα τοῦ δημοσιευμένου βιογραφικοῦ σου, γεννήθηκες τὸ 1929, ἡ κατοχὴ ἔληξε τὸ 1944 κι ὁ ἐμφύλιος ξεκίνησε τὸ 1946.

    Ἐὰν λοιπὸν εἶχες σχέσι μὲ κάποιον πόλεμο, τότε φαντάζομαι πὼς αὐτὸς θὰ ἦταν πόλεμος κατὰ τοῦ Ἑλληνικοῦ κράτους. Δῆλα δή, πόλεμος γιὰ τὴν ἀπόσχισι ἐδαφῶν καὶ πληθυσμῶν ἀπὸ τὸ Ἐθνικὸ ἱστό. Δῆλα δή Κάρολε, γιὰ νὰ λέμε τὰ πράγματα μὲ τὸ ὄνομά τους, μᾶλλον δὲν ἦταν καὶ τόσο Ἐθνικὴ ἡ δράσις στὴν ὁποίαν ἀναφέρεσαι.......

    ε οχι και αγωνιστης ο .ατοπαπουλιας που κερδιζει περισσοτερα απο τον προεδρο Ομπαμα!!!

    με Ελληνικην τιμην
    Αμφιτρυων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.