# #

14 Σεπ 2011

Χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού....Θα πουμε το νερο...νερακι !!! Αρχισαν τα οργανα . . .
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΕΒ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
Χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού

Με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας που αφορά «χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού», ενημερώνει φορείς και πολίτες ότι εκδόθηκε νέα κοινή υπουργική απόφαση για όλες τις υφιστάμενες χρήσεις από επιφανειακά ή υπόγεια νερά, εφόσον προϋφίστανται της 20/12/05 και είτε δεν έχουν άδεια εν γένει είτε η υπάρχουσα άδεια δεν ισχύει είτε δεν αναφέρεται στην άδεια η χρονική διάρκεια ισχύος της.
Ολόκληρο το κείμενο της Π.Ε. Πιερίας, που υπογράφει η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, έχει ως εξής:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Σας ενημερώνουμε ότι με την έκδοση της ΚΥΑ, οικ. 150559/2011 (ΦΕΚ 1440 Β΄/16-06-2011), όλες οι υφιστάμενες χρήσεις από επιφανειακά ή υπόγεια νερά, εφόσον προϋφίστανται της 20/12/05 και είτε δεν έχουν άδεια εν γένει είτε η υπάρχουσα άδεια δεν ισχύει είτε δεν αναφέρεται στην άδεια η χρονική διάρκεια ισχύος της οφείλουν να εφοδιαστούν με άδεια χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.
Επισημαίνουμε ότι, σύμφωνα με την εν λόγω Κ.Υ.Α. τίθενται προθεσμίες έξι μηνών (έως τις 16-12-2011) για τις αρδευτικές γεωτρήσεις και δώδεκα μηνών (έως τις 16-06-2012) για τα λοιπά υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, εντός των οποίων οι υπόχρεοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση άδειας χρήσης νερού στις αρμόδιες υπηρεσίες (για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει οριστεί το Τμήμα Υδροοικονομίας της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Μοναστηρίου 12, Τ.Κ. 546 29 Θεσσαλονίκη)
Μετά την παρέλευση των παραπάνω προθεσμιών υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αίτησης από τους υπόχρεους εντός δύο ετών. Η άδεια χρήσης νερού στην περίπτωση αυτή θα εκδοθεί μετά από την επιβολή και είσπραξη διοικητικού προστίμου του άρθρου 13 του (1) σχετικού Νόμου, το οποίο δεν μπορεί να είναι κατώτερο των χιλίων (1.000) ευρώ.
Τέλος, μετά την παρέλευση και της ανωτέρω προθεσμίας των δύο ετών δεν θεμελιώνεται πια υφιστάμενο δικαίωμα χρήσης νερού και η υδροληψία θεωρείται παράνομη. Σ’ αυτήν την περίπτωση οι αρμόδιες Υπηρεσίες προβαίνουν σε διακοπή ηλεκτροδότησης, παύση λειτουργίας, σφράγιση και καταστροφή της γεώτρησης.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας χρήσης νερού είναι:
1.     Συμπληρωμένη αίτηση-δήλωση του παραρτήματος ΙΙ της ΚΥΑ 150559/11
2.     Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Ε.Π.Ο.) για όλες τις περιπτώσεις εκτός των αρδευτικών γεωτρήσεων με δυναμικότητα μικρότερης των 100.000 m3/έτος.
3.     Αποδεικτικό δικαιώματος χρήσης νερού
4.     Χάρτης (1:5000) ή απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη
5.     Στοιχεία για την ποιότητα του νερού
6.     Αντίγραφο νόμιμου τίτλου ή άλλη πράξη
7.     Νόμιμη εξουσιοδότηση εκπροσώπησης
8.     Σε περιοχές όπου υφίστανται συλλογικά δίκτυα διαχείρισης νερού, βεβαίωση φορέα περί μη εξυπηρέτησης από συλλογικό δίκτυο.
9.     Σε περίπτωση άδειας για υδροδότηση κτίσματος, οικοδομική άδεια ή έγγραφο από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία που να βεβαιώνει τη δυνατότητα υδροδότησής του.

Η Αντιπεριφερειάρχης
Σοφία  Μαυρίδου

2 σχόλια:

  1. Ας ετοιμαστούν οι αγρότες για νέα χαράτσια, τα δικαιολογητικά για να εκδοθούν (τοπογραφικά-αναλύσεις νερού-παράβολα κλπ) χρειάζονται 1200 περίπου ευρώ ανά γεώτρηση,ο αθλιότερος τρόπος για να αφαιμάξουν το έρημο αγροτικό εισόδημα.
    Και έπονται...αύξηση τιμολογίου ΔΕΗ από αγροτικό σε οικιακό και μη χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MIPOS XERI KAPIOS ?POY MPORO NA VRO TIN ETISI .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.