# #

14 Ιουλ 2011

H Yahoo διαβάζει τα e-mail σας!



H Yahoo έχει δεχθεί έντονη κριτική για το νέο χαρακτηριστικό της υπηρεσίας e-mail (Ts & Cs), το οποίο της επιτρέπει να σκανάρει τα μηνύματα των χρηστών, επισημαίνοντας ότι είναι υποχρέωση του χρήστη να ενημερώσει τις επαφές του, ότι τα μηνύματα που ανταλλάσουν παρακολουθούνται!

Το γεγονός αυτό φαίνεται να μην δημιουργεί προβληματισμούς στην Υπηρεσία προστασίας δεδομένων ICO.

Τέτοιου είδους καταστάσεις είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν εξαιτίας της Google που ήταν η πρώτη που σκάναρε όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα των χρηστών και όποιος δεν το επιθυμούσε επέλεγε την υπηρεσία e-mail της Yahoo.

Το χειρότερο βέβαια είναι ότι η... Yahoo υποστηρίζει ότι οι χρήστες είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση των χρηστών, γεγονός που πολλοί θεωρούν ότι δεν έχει κανένα νόημα και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Οι αλλαγές αυτές προέκυψαν από την αναβάθμιση της υπηρεσίας και η εταιρεία υποστηρίζει ότι όποιος χρήστης δεν το επιθυμεί, μπορεί απλά να διατηρήσει την παλιά κατάσταση του λογαριασμού του.

Ωστόσο όμως η Yahoo δήλωσε ότι θα συνεχίσει να σκανάρει τους παλιούς λογαριασμούς για spam μηνύματα.

Εκπρόσωπος του ICO δήλωσε ότι έχουν μιλήσει με τη Yahoo για το συγκεκριμένο ζήτημα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δίκαιη μεταχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών,

αλλά και για να επιβεβαιώσουν ότι οι χρήστες είναι συνειδητοποιημένοι για τις αρχές προστασίας της ιδιωτικότητας.

Πηγή: www.secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.