# #

14 Ιουλ 2011

Μοντ: Τα πιτσιρίκια που μας κυβερνούν







«Τα πιτσιρίκια που μας κυβερνούν» ήταν ο καυστικός τίτλος του βασικού άρθρου της ιστοσελίδας της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» για την αδυναμία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να συμφωνήσουν για τα μέσα επίλυσης της κρίσης χρέους που βαραίνει το ενιαίο νόμισμα. 


«Το έχουμε καταλάβει; Η κατάσταση χρειάζεται ενήλικες και μας λείπουν τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στις Βρυξέλλες!», γράφει ο συντάκτης και σχολιάζει ότι παρόλο που ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στις ΗΠΑ, κανείς δεν φτάνει τα επίπεδα ανευθυνότητας και έλλειψης θάρρους των ηγετών της ευρωζώνης.


 «Εδώ και μήνες διαφωνούν αναφορικά με την εφαρμογή ενός δεύτερου σχεδίου στήριξης προς την Ελλάδα, ενώ οι δισταγμοί τους και η διχογνωμία τους οδήγησαν τις αγορές στο να χάσουν την εμπιστοσύνη τους»....


«Τόλμη» ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες και ο επικεφαλής της Commerzbank, Μάρτιν Μπλέσινγκ, σε ανάλυσή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, το οποίο φέρει τον τίτλο «Ραντεβού με την πραγματικότητα».



 «Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε τη μέχρι τώρα πορεία μας, διότι τα γεγονότα μας έχουν ξεπεράσει.


 Το ευρώ χρειάζεται συνειδητούς Ευρωπαίους που δεν φοβούνται το ραντεβού με την πραγματικότητα», γράφει ο Μπλέσινγκ, ο οποίος μιλάει για μια «κρίση των ευρωπαϊκών θεσμών», και προσθέτει ότι η ελληνική κρίση επείγει: 


«Ή πρέπει η ευρωζώνη να εγγυηθεί για το ελληνικό χρέος, δηλαδή να το αναλάβει και να παραιτηθεί από τους τόκους για δεκαετίες, ή πρέπει να γίνει αναδιάταξή του και να παραιτηθούν οι ιδιώτες-επενδυτές από μέρος των απαιτήσεών τους».




ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
http://www.ethnos.gr
 http://vanessa111.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.