# #

16 Ιουλ 2011

Το ΠΑΣΟΚ… “δανείζει” (;) ψηφοφόρους στον Συνασπισμό???



Η πολωτική σύγκρουση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τον Συνασπισμό, που βρίσκεται σε εξέλιξη και κορύφωση τον τελευταίο μήνα, έχει βοηθήσει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να βελτιώσει θεαματικά τον αυτοπροσδιορισμό του στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.
Τόσο στη δημοσκόπηση της V-PRC για τα «Επίκαιρα», όσο και σε εκείνη της Public Issue για την «Καθημερινή», ο Συνασπισμός εμφανίζεται να έχει 7% και 9% αντίστοιχα. Με τάση ανόδου, καθώς το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανέβαινε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες του διαστήματος εντός του οποίου διενεργήθηκαν οι δυο δημοσκοπήσεις.
Το δημοσκοπικό «ψήλωμα» του Συνασπισμού, προκαλεί εντυπώσεις και δημιουργεί αίσθηση, σε συνδυασμό με τα σταθερά...

...υψηλά ποσοστά του ΚΚΕ. Υπάρχει ωστόσο και η… ανάποδη ανάγνωση. Αυτή που θέλει το Μέγαρο Μαξίμου να έχει συνειδητά πυροδοτήσει μια μετωπική αντιπαράθεση με τον Συνασπισμό, προκειμένου να ενισχύσει τον Αλέξη Τσίπρα, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφάνισε ποτέ χαρακτηριστικά εκλογικού «μπετοναρίσματος». Και επομένως, θα είναι περισσότερο εύκολο να… αλωθεί η συγκεκριμένη, δυνητική εκλογική βάση, στην πορεία προς τις κάλπες, ειδικά από τη στιγμή που η αντιπαράθεση θα λάβει διπολικά χαρακτηριστικά. Με το ΠΑΣΟΚ από την μια πλευρά και τη Νέα Δημοκρατία από την άλλη.Για τον ίδιο λόγο, στο ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν με… συμπάθεια και τη δημοσκοπική άνοδο των Οικολόγων. Που επίσης δεν έχουν καταφέρει στο παρελθόν να επιβιώσουν της πόλωσης του δικομματισμού. Αν λοιπόν το Μέγαρο Μαξίμου… έχει δίκιο, ένα σημαντικό μέρος δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, στρέφεται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους.
Κάτι που σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι αυτοί θα μπορούσαν να επαναπατριστούν, υπό συγκεκριμένες συνθήκες και προϋποθέσεις, στην τελική ευθεία προς την εκλογική μάχη. Ενώ, στην περίπτωση που μετακινούνταν απευθείας στη Νέα Δημοκρατία, δεν θα επέστρεφαν ποτέ…


statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.